Amedspor şampiyonluk maçına çıkıyor

Kendi evinde yapacakları şampiyonluk maçına ilişkin konuşan Amedspor Eşbaşkanı Nurullah Edemen, maçı kazanıp şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Amedspor şampiyonluk maçına çıkıyor

2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor şampiyonluk yarışında yarın kendi evinde Kahramanmaraşspor ile karşılaşacak. Hacettepe deplasmanında şampiyonluk şansını zora sokan Amedspor’u zorlu bir maç bekliyor. Yarınki maça ilişkin konuşan Amedspor Eşbaşkanı Nurullah Edemen, oynanacak maçın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, şampiyon olmak istediklerini söyledi. 

‘ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜYECEĞİZ’

Geride bıraktıkları sezonu değerlendiren Amed Spor Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Nurullah Edemen, takımlarına yönelik geçen sezon başlayan saldırıların içinde bulundukları sezon içerisinde devam ettiğini söyledi. Deplasmanlarda ırkçı saldırılara uğradıklarını ve bunun sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kendilerine verilen cezalar ile sonuçlandığını dile getiren Edemen, “Zor koşullarda mücadele etmeyi ve ayakta kalmayı başardık. Ötekileştirme ve baskılara rağmen Amedspor ligin 2’ncisi durumunda. Yarın şampiyonluğa yürüyeceğiz” dedi. 

Amedspor Eşbaşkanı Nurullah Edemen

Amedspor Eşbaşkanı Nurullah Edemen

’90 DAKİKA SONRASI ŞAMPİYONLUĞA İMZA ATACAĞIZ’

Amedspor’un halkın takımı olduğunu vurgulayan Edemen, “Zor koşullarda şampiyonluğa adayız. Yarın Diyarbakır için güzel bir gün olacak. Mutlu bir 90 dakika sonrası, şampiyonluğa imza atmayı umuyoruz. Sezon başından bu yana artarak yanımızda olan halkımızın, taraftarlarımızın ve sevenlerimizin, tribünlerdeki yerini almasını istiyoruz” çağrısında bulundu. Biletlerin tükendiğini söyleyen Edemen, tribünlerde yer alamayan taraftarlar için stat dışında dev ekran ile karşılaşmanın izlenebileceği bilgisini verdi.

Amedspor’da futbolcu olmak zorluklara göğüs germek demek olduğunu dile getiren Amedspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, tüm zorluklara, baskıya rağmen çok önemli puanlar toplayıp bu günlere geldiklerini söyledi. Amedspor olarak gittikleri her yerde saldırılara maruz kaldıklarını dile getiren Taşkın, “Gittiğimiz maçlarda bize ‘terörist’ diye bağırdılar. Çok çirkin davrandılar. Ama biz her şeye rağmen gelen her takıma çok iyi davrandık. Hiçbir sorun yaşamadılar ama bizim gittiğimiz deplasmanlarda seyircilerden etkilenen hakemler de yanlış maçlar yönetti. Maçlara giderken dedektörle aramalar oldu. Bu çok çirkin bir yaklaşımdı” diye konuştu. 

‘YARIN BİR ÜST LİGE ÇIKMAK İSTİYORUZ’

Manisa’dan gelen bir teknik direktör olduğunu dile getiren Taşkın, Diyarbakır halkının ne kadar gönlü zengin bir halk olduğunu gördüğünü ifade etti. Taşkın, “Kürt halkını burada çok iyi tanıdım. Çok mert. Terör örgütüymüşüz gibi kimse bağdaştırmasın. Buralar terörle anılacak yerler değildir. Batıdan gelen biriyim, geldiğim için çok tepki aldım ama bu tepkiler umurumda değil. Kimlerle ne yaşadığımı çok iyi biliyorum. Diyarbakır’a devre arasında geldim. Şimdiye kadar 9 galibiyet, 5 beraberlik 2 mağlubiyet aldık. Ciddi puanlar topladık. Liderin 2 puan gerisindeyiz. Yarın kazanırsak ve rakibimiz kaybederse şampiyon olarak bir üst lige çıkacağız. Üst lige çıkmayı çok istiyoruz. Olmasa da Play-off’a kalıp bir üst lige çıkmak istiyoruz” diye konuştu.  / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER