Amedspor'un 3 puanı silindi

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Amedspor’a verdiği 3 puan silme cezasını onadı.

Amedspor'un 3 puanı silindi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Amedspor’a taraftarlarının ‘ideolojik propaganda’ yaptığı iddiasıyla puan silme cezası verdi.

TFF internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nün, PFDK’nın 21.04.2016 tarihli ve E.2015-2016/953, K.2015-2016/1132 sayılı kararına başvurularına ilişkin dosyada, talep doğrultusunda duruşma açıldı. Duruşmaya Kulübü temsilen vekili ile kulüp yöneticileri katıldı, sözlü açıklamaları dinlendi, tutanak altına alındı. Yapılan müzakere neticesinde; PFDK’ca Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’ne, taraftarlarınca ideolojik propaganda yapılması nedeniyle FDT’nin 42/2. maddesi uyarınca 3 (üç) puan silme ve 40 bin TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile;

Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT’nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nün ‘yaptırımın ertelenmesi’ talebinin reddine oybirliği ile (K.2016/187); Karar verilmiştir.”

Amedspor’a daha önce de yapılan tezahüratlar nedeniyle ‘ideolojik propaganda’ yapıldığı iddia edilmiş ve para cezası verilmişti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER