Şemdinli'de büyük operasyon

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü'ndeki Ortaklar Karakolu'na bağlı Hapuşt Tepe Üs bölgesinde çıkan çatışmada 2 askerin hayatını kaybetmesinden sonra bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şemdinli'de büyük operasyon
ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü'ndeki Ortaklar Karakolu'na bağlı Hapuşt Tepe Üs bölgesinde çıkan çatışmada 2 askerin hayatını kaybetmesinden sonra bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kobra helikopterler belirlenen hedefleri vururken, Sikorsky helikopterlerle çeşitli noktalara özel birlikler indirildi.

Bir grup PKK'li dün akşam saatlerinde Şemdinli İlçesi Ortaklar Karakolu Hapuşt Tepe üs bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırmasından sonra çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ve Piyade Er Ayhan Erdoğan hayatını kaybetti. Çatışma sonrası bölgeye hava destekli operasyon yapıldı.

Dün akşam saatlerinde başlayan operasyon bugün de sürdü. Dün akşam saatlerinde Şemdinli ilçesi üzerinden geçen savaş uçaklarının PKK kamplarını bulunduğu Basyan, Hakurk, Kanireş ve Gare bölgelerine doğru yöneldiği görülürken, Şemdinli'nin Derecik, Umurlu, Aktütün, Yeşilova, Alan ve Tekeli Karakolları ve üs bölgelerinde ise sabah saatlerinden itibaren yoğun hareketlilik yaşandı. Belirlenen PKK alanları top atışları ve kobra hekipterlerle vurulurken, sikorsky helikopterler ise Tekeli (Gare) bölgesindeki Mergesav tepesi ile Şemdinli çevresindeki bazı tepelere özel birlikler indirdi.

Bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. 
Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER