İnan Kıraç doğruladı: 4.1 milyon euro dolandırıldım

İşadamı İnan Kıraç, dolandırıldığına dair Fransız basınında yayımlanan haberleri doğruladı. Kıraç, "Miktar 4.1 milyon euro. Bu 2.5 sene evvel olan bir hadise... Sadece benden değil, birçok kişiden para almışlar. Şüphelenmedim çünkü çok organizeydi ve devlet adına istenildiği için de bu işi yapmak durumunda kaldım" dedi.

İnan Kıraç doğruladı: 4.1 milyon euro dolandırıldım
Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı ve işadamı İnan Kıraç, mağduru olduğu dolandırıcılık çetesiyle ilgili konuştu. Kıraç, Fransız basınındaki haberleri doğrulayarak “Miktar 4.1 milyon euro. Bu 2.5 sene evvel olan bir hadise. Parayı geri alamadım ama alacağım. Yakalandılar hepsi. Malları tespitte” dedi.

“Sadece benden değil, birçok kişiden para almışlar. Şüphelenmedim çünkü çok organizeydi ve devlet adına istenildiği için de bu işi yapmak durumunda kaldım” diyen Kıraç, Akşam gazetesine demecinde şöyle devam etti: “Allah’tan yalnız ben değilim, yüzlerce kişiyi kandırmışlar. Çok da organizeler. O nedenle oldu. 80 milyon euro istedikleri doğru değil. Hiçbir zaman böyle bir rakam olmadı. Ancak devam etseydi olabilirdi. Bir noktadan sonra anladım. Fransız dostlarıma sordum. Sefarete (elçiliğe) sordum. ‘Aman!’ dediler. Bu dolandırıcılık olayını artık sistem de biliyor. Türk yargısının da olanlardan bilgisi var. Biz gerekli yerlere bilgi verdik.”

FRANSIZ BAKANA MASKE İLE BENZEDİLER

Kıraç’ı 2015’te dolandıran kişi veya kişilerin kendilerini o dönemin Fransa savunma bakanı ve şu anki Dışişleri Bakanı olan Jean-Yves Le Drian olarak tanıttığı ortaya çıkmıştı. Telefon ve video konferans yöntemiyle 40 ülkeden 150 kadar kişiyi dolandıran kişiler, aradıkları kişilerden ‘cihatçı teröristlerin elinde olan Fransız bir gazetecinin kurtarılması için fidye ödenmesi gerektiği ancak devlet olarak bunun yapılamaması nedeniyle kendilerinden yardım istendiği’ iddiasıyla para talep ediliyor. İkna olmayan kişilere de bakanın makam odasına benzer bir mekânda, özel bir yüz maskesiyle Skype bağlantısı yapılıyordu.

Özel yüz maskesiyle Le Drian olduğu izlenimi yaratan kişinin 2017’de tutuklanan İsrail kökenli Fransız Gilbert Chikli olduğu üzerinde duruluyor. (Akşam)

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2019, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER