Ligler korona virüsü nedeniyle ertelendi

Korona virüsü nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbol federasyonu maçları süresiz olarak ertelendi.

Ligler korona virüsü nedeniyle ertelendi
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin korona virüsü nedeniyle ertelendiğini duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyon başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından korona virüsüne karşı alınan tedbirleri açıkladı.

Kasapoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, dün birçok alanı kapsayan, çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu kararlar çerçevesinde bugün voleybol, basketbol, futbol federasyonları başkanlarımız, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanımızla birlikte bu kararları tekrar mütalaa ettik ve liglerin ertelenmesine hep birlikte karar verdik” dedi.

Federasyonlar görüşmelerin süreceğini dile getiren Kasapoğlu, “İnşallah bundan sonraki süreçte yine kulüplerimizle, federasyonlarımızla olan sıkı diyaloğumuz, işbirliğimiz devam edecek. Bu konuda irtifa kaybetmeksizin yolumuza devam edeceğiz. Ve hepimizin amacı Türk sporunu çok daha güçlü kılmak. Bu anlamda gerek federasyonlarımızın gerek kulüplerimizin, antrenörlerimizin ve sporcularımızın sağlıklarını koruması anlamında tüm tedbirlerin hassasiyetle yerine getirileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Sporcuların yurt dışı seyahatlerinin de gündeme geldiğini aktaran Kasapoğlu, “Sporcularımızın, özellikle yabancı sporcularımızın yurt dışı seyahatleri konusunu konuştuk. 14 gün kuralının ne kadar hassas olduğunu konuştuk. Hiçbir tedirginliğe inşallah gerek kalmayacak ve millet olarak bu mücadeleyi tedbirlerle, dua ile ve sabırla atlatacağız” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: HEDEFİMİZ EN KISA SÜREDE LİGLERİN BAŞLAMASI

Kulüplerle birlikte bir çalışma grubu kuracaklarını söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ise, “Hedefimiz en kısa sürede liglerimizin başlaması hem de seyircili, taraftarlı maçlarla liglere dönmek istiyoruz. Bunun için çalışmalara başlayacağız ve takvimi inşallah Türkiye’nin de şu anki olumlu gidişini de gözleyerek en kısa zamanda bu tarihleri belirleyip kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Özdemir’den sonra konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Her federasyonun, camiaların beklediği kararı duymak bizleri mutlu etti. Bu anlamda Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 21:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER