Mahir Ünal, 'dezenformasyon yasası'nın ayrıntılarını açıkladı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dezenformasyon düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Yasa çerçevesinde reşit olmayanlar internet ortamında daha iyi korunacak" dedi.

Mahir Ünal, 'dezenformasyon yasası'nın ayrıntılarını açıkladı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dezenformasyonla ilgili sekiz aydır üzerinde çalıştıkları yasal düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı. Ünal, bu konuda daha çok AB ve ABD hattını temel aldıklarını belirterek, temel insan haklarını, kişisel verileri, özel hayatın dokunulmazlığını koruyacak; çocuklara ve gençlere bu konuda daha güvenli, daha özgür bir internet ortamı sağlayacak hukuki düzenlemeleri bütün dünyada takip ettiklerini söyledi.

'GERÇEK HAYATTA YASA DIŞI OLAN, İNTERNETTE DE YASA DIŞI'

AB'nin 23 Nisan 2022'de kabul ettiği, 'Dijital Hizmetler Yasası'nı AK Parti'nin son aşamaya getirdiği yasa teklifine aynen ekleyeceklerini belirten Ünal, "AB'nin üzerinde anlaşma sağladığı Dijital Hizmetler Yasası'nı olduğu gibi kendi yasamıza aktaracağız. Nedir bunlar? AB Dijital Hizmetler Yasası, büyük teknoloji şirketlerinin kontrolsüz gücünü etkin bir şekilde frenlenmeyi amaçlıyor. Bu anlamda da Avrupa Dijital Hizmetler Yasası internette bir dönüm noktası. Bu yasanın içeriğine baktığımızda; gerçek hayatta yasa dışı olanın, internet ortamında da yasa dışı olması gerektiği ilkesi esas alınıyor. İnternet kullanıcılarının temel haklarını daha iyi korumayı hedefliyorlar. Platformlar, bildirilen yasa dışı ürün veya hizmet içeriğini hızla kaldırmak zorunda kalacak. Dijital platformlarda dezenformasyon önlenecek ve platformların algoritmalarının şeffaflığı artırılacak. Bu çok önemli. Çünkü algoritmaların şeffaflık konusu, özellikle dezenformasyonun denetiminde önemli bir nokta bizim için. Bunlarla ilgili alt düzenlemeler getirilecek" dedi.

'HIZLA TBMM'YE SUNACAĞIZ'

Ünal, dezenformasyon ile ilgili yasal düzenleme üzerinde Cumhur İttifakı olarak mutabakat sağlandığını belirterek, "Külliye'den taslak bize, Meclis'e geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız bu taslağı Sayın Devlet Bahçeli'ye verdi. Sayın Bahçeli de Sayın Erkan Akçay ve Feti Yıldız'ı görevlendirdiler. Salı günü bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda taslak üzerinde genel bir mutabakat sağlandı. Önümüzdeki günlerde bir toplantı daha gerçekleştireceğiz. Ondan sonra biz de hızla bu düzenlemeyi TBMM'ye sunacağız" dedi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER