Sosyal medya fenomenlerine IBAN şartı

Yapılan yeni düzenlemelere göre sosyal medya içerik üreticileri artık IBAN bildirmek zorundalar.

Sosyal medya fenomenlerine IBAN şartı

Sosyal medya içerik üreticilerinin yapılan yeni düzenlemelerle birlikte IBAN bildirmeleri gerekiyor. IBAN bildirmeyenlere ise vergi cezası kesilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 2022 yılı Kurumsal Beklentiler Raporu'nun "Bilişim Teknolojileri Faaliyetleri" bölümünde yer alan bilgilere göre, 12 Ocak'ta Resmi Gazete'de 318 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. Bu tebliğe göre "sosyal içerik üreticileri" ve "mobil cihazlar için uygulama geliştiriciler" 1 Ocak 2022'den itibaren 880 bin TL'ye kadar olan kazançlarında yüzde 15'lik istisnadan yararlanabiliyor. 880 bin TL'yi aşan miktarda ise Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verilmesi gerekiyor.

Raporda yer alan bilgilere göre, mükelleflerin istisnadan faydalanabilmek için Türkiye'de kurulu olan bankalar üzerinden hesap açmaları gerekiyor. Bunun yapılmadığı takdirde ise içerik üreticileri vergi cezası bekliyor.

Raporda, istisna belgesi alanlar için istisna ve IBAN bilgilerinin giriş ekranlarının hazırlanacağı belirtildi. Ayrıca IBAN bilgisinin Türkiye Bankalar Birliği’nden doğrulanmasının sağlanacağı da not edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER