PKK'li Gever Oremar Yüksekova’da toprağa verildi

Kiğı’da 2000 yılında çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Salim Serdar Yüksekova’da binlerin katıldığı bir tören ile toprağa verildi.

Kiğı’da 2000 yılında çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Salim Serdar Yüksekova’da binlerin katıldığı bir tören ile toprağa verildi. Törende konuşan anne Muhbet Serdar, "Ben oğlumun mezarını 14 yıl sonra buldum, bu halkın şehididir" diye konuştu. 

Bingöl'ün Kiğı ilçesi kırsalında 19 Eylül 2000 yılında başlatılan operasyonda korucular tarafından infaz edildiği belirtilen PKK'li Salim Serdar'ın (Gever Oremar) Kiğı'daki kimsesizler mezarlığından alınan cenazesi, Yüksekova'ya getirildi. Cenaze konvoy eşliğinde, Kışla Mahallesinde bulunan eski Merkez Camisine getirilerek burada dini vecibeleri yerine getirildi. Daha sonra PKK’li Serdar’ın tabutu PKK bayrağına sarıldı. Araca konulan cenaze 4 kilometre uzakta bulunan Akalın (Bajırgeh) Şehitliği’ne doğru binlerin eşliğinde yola çıktı. PKK, KCK bayrakları ile PKK'li Serdar’ın posterlerinin taşındığı yürüyüş güzergahı boyunca esnaf kepenk kapattı. 

Mezarlık girişinde cenaze aracından indirilen PKK'li Serdar’ın cenazesi omuzlara alınarak, “Şehit namirin”,”Bijî Serok Apo” sloganları ile 62 PKK'linin mezarlarının bulunduğu mezarlığa getirildi. Burada “Çerxa şoreşê” eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından cenaze sloganlar eşliğinde toprağa verildi. 

Defin işlemlerinden sonra söz alan MEYADER Yüksekova Temsilcisi Cengiz Ortaç, PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan sürece işaret ederek, "Bu şehitler Kürt halkı ve mazlum halklar için canlarını verdi. Buradan başbakana sesleniyorum. Sayın Öcalan'ın uzattığı eli sıkıca tut ki, bundan sonra gerilla, asker ve polis ölmesin. Senin çözüm sürecindeki kurnazlıklarını bu halk yemeyecektir. Bu halkı artık kandıramayacaksınız. Süreci doğru ve hilesiz yürüt" dedi.

BDP PM üyesi Abidin Eniş ise "Gün gelecek Başbakan Erdoğan Kürtlere karşı sürdürdüğü ahlaksız savaştan dolayı özür dileyecektir. Kürtlerin savaş istemeyen, ancak savaş dayatıldığı zamanda kendini savunmayı bilmiştir" diye konuştu. 

Son olarak söz alan PKK'li Selim Serdar'ın annesi Muhbet Serdar da yaptığı konuşmada Kürt halkının, çocuklarının cenazelerini kimsesizler mezarlıklarından veya dağlarda topladığını hatırlatarak, “Ben oğlumu 14 yıldır aradım ve sonunda buldum. Bu şehit Kürt halkının ve önderinin şehididir. Halkımızın başı sağ olsun" dedi.

PKK'li Serdar için Yeni Mahalle’deki evinde taziye çadırı kurulacağı belirtildi. / anf

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER