PYD Eşbaşkanı Abdullah: DAİŞ Arap köylerini savaştırmak istiyor

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobanê'de DAİŞ çetelerinin YPG ve YPJ'nin karşısında büyük kayıplar verdiğini belirterek,“ DAİŞ çeteleri, Kobanê'de Kürtlere karşı sivil Arapları savaştırmak istiyor" dedi.

PYD Eşbaşkanı Abdullah: DAİŞ Arap köylerini savaştırmak istiyor

Kobanê'de bulunan  Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobanê'nin etrafında çatışmaların yaşandığını belirterek, DAİŞ çetelerine karşı YPG ve YPJ'nin fedai bir ruhla direndiğini söyledi.

Demokratik Birlik Partisi (Partiya Yekitiya Demokratîk-PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah, dört günden beridir Köln'de açlık grevinde olan eylemcilere telefon üzeri hitap ederek, Kobanê hakkında bilgi verdi.

Asya Abdullah, DAİŞ'in iki gündür saldırılarını arttığını belirterek,“Tüm teknik ve insan güçleriyle Kobanê'ye girmeye çalışan DAİŞ çeteleri büyük kayıplar veriyor. YPG ve YPJ yüzlerce militanıyla büyük bir direniş içerisinde. Bu çetelerin saldırıları engellemiştir" dedi.

Kobanê saldırısı bütün Kürdistan'a olduğunu vurgulayan Asya Abdullah, devamla şunları söyledi: “Bu saldırı aynı zamanda bütün Kürtleredir. Bir katliam girişimi söz konusu. Ama uluslararası kamuoyu suskun. Bu bir insanlık suçudur. Çünkü saldırı insanlığa dönüktür. Ermeni, Asur-Süryani ve Kürt halkının kurduğu demokratik ve özgürlükçü sisteme tahammül edemeyen bölgenin gerici güçleri DAİŞ çetelerini kullanıyorlar. Eğer bu direniş olmasaydı Kobanê şuanda ikinci Şengal'di."

'DAİŞ BÜYÜK KAYIPLAR VERİYOR'

Tüm Kürt gençliğini direnişe çağıran Asya Abdullah, "Halkımız özellikle de Kürt gençliği direnişin içerisinde yer almalıdır. Özgürlük ve Kobanê'nin kurtuluşu böyle sağlanır. Avrupa'daki halkımız da bu şekilde eylemlere katılmalı" dedi.

Kobanê'nin düşmesi DAİŞ ve bazı güçler için hayalden öteye bir şey olmayacağını da kaydeden Asya Abdullah,“Kobanê asla düşmeyecektir. Bunu onların kursağında bırakacağız. Bu saldırılar olduğu müddetçe direniş olacaktır. DAİŞ, şuanda bölgedeki bütün güçlerini toplayarak savaşıyor. Ve bölgedeki Arap köylülerini de Kürtlere karşı savaşa zorluyor. Halkları karşı karşıya getirmek istiyor. Ama bunu başaramayacaklar. Bu saat itibariyle DAİŞ çetelerinin büyük kayıpları var. Birçok silahları da imha edilmiştir." 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER