'Yüksekova'da müthiş bir hukuk dışılık ve gözü dönmüşlük var'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Yüksekova’da başlayan çatışmalar üzerine dün gece kaymakamlık ve valiliğe ulaşmaya çalıştı.

'Yüksekova'da müthiş bir hukuk dışılık ve gözü dönmüşlük var'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Yüksekova’da başlayan çatışmalar üzerine dün gece kaymakamlık ve valiliğe ulaşmaya çalıştı. Ancak bir yanıt alamadı. imc tv’ye konuşan Tanrıkulu, yaşananları değerlendirdi.


Tanrıkulu, “Müthiş bir hukuk dışılık ve gözü dönmüşlük var. sıkı yönetim yasası ve güvenlik paketine yapılan eklemeler kaymakamlara, valilere hiçbir denetim olmadan sokağa çıkma yasağı, özel güvenlik bölgesi ilan etme yetkisi getirildi. Dolayısıyla her vali olağanüsü ilan etme valisine, sıkı yönetim paşasına dönüştürüldü geçen yıl. O yasaların vermiş olduğu bir hukuksuzluk ve gözü dönmüşlük var. Son bir ayda da bütün Türkiye’de bunu görüyoruz. O ilde 200’e yakın bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi. bu tam cunta döneminin Türkiye’de yaşandığının göstergesidir. Bizim çabamız kolluğun, idari amirin ne olursa olsun yaşam hakkına saygılı olmasını sağlamaktır. Ben bu dönemleri 80’lerde 90’larda yaşadım. bu hukuk dışılığın nereye kadar gideceğini az ve çok gördüm. Bu yüzden elimizden geldiği kadarıyla vekillerimizi bölgede tutmaya çalışıyoruz. Bugünden itibaren 3 vekilimiz Van’da olacak. oradan da Hakkari’ye geçecekler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER