Yüksekovalı minik Berivan yardım eli bekliyor

Doğuştan epilepsi nöbeti geçiren 5 yaşındaki Berivan Cankurtaran yardım eli bekliyor. Berivan’ın beyninde, doğduktan 8 saat sonra 'kortikal displazi' (Beyin korteksindeki nöronların anormal erken gelişimi sonucu ortaya çıkan hastalık) tespit edildi. Cankurtaran çifti kızlarının tedavisini Ankara’da sürdürmek istiyor.

Yüksekova ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Köprücük (Kerpêl) köyünde yaşayan 5 yaşındaki Berivan Cankurtaran anne ve babasının inanç ve umuduyla hayata tutunarak 5 yılı geride bıraktı. Köprücük köyünde oturan İskender ve Fidan Cankurtaran’ın kızları Berivan Cankurtaran 2016 yılında Yüksekova’nın köprücük köyünde dünyaya geldi. Berivan’ın beyninde, doğduktan 8 saat sonra 'kortikal displazi' (Beyin korteksindeki nöronların anormal erken gelişimi sonucu ortaya çıkan hastalık) tespit edildi. Cankurtaran çifti kızlarının tedavisini Ankara’da sürdürmek istiyor.

'ÇOCUĞUMU TEDAVİ İÇİN ANKARA'YA GÖTÜRMEK İSTİYORUM'

5 yıldır çocuğunu nöbet geçirdiğini belirten Anne Fidan Cankurtaran, “3 aylık yoğun bakım ünitesinde kaldı. İki yıl önce epilepsi hastalığı başladı. Nöbet geçirmeye başladı. Nöbetlerde çok uzun süre kalıyor. Çocuğumun beyni oksijensiz kaldı ve zarar gördü. Van’da bir hastanede tedavisini sürdürüyorduk. Ancak oradan da Ankara Şehir hastanesine sevk edildi. Fakat maddi durumlarımız el vermediği için oraya götüremiyoruz. Acılı bir anneyim, çocuğumu Ankara’ya götürmek istiyorum. Yetkilerden yardım bekliyorum. Çocuğumun hayatı kurtulsun başkada bir şey istemiyorum. Çocuğum uzun süre nöbet geçiriyor. Her saniyesi onun için çok önemli ancak imkanlarımız kısıtlı olduğu için Ankara’ya götüremiyoruz. Sabahlara kadar başucunda bekliyorum. Uyanmadığı zaman korku içinde yaşıyorum. Acaba çocuğum bugün sabahı getirebilecek mi, getirmeyecek mi diye o korku ile sabahlıyorum" dedi.

Destek için:
Fidan Cankurtaran TR820001001902913758825001 (Ziraat)
Aile İletişim: 05453985499

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER