Analog fotoğrafçılardan 'Yol' sergisi açılıyor

Fotoğraflarını analog makinelerle filmlere kaydeden 22 fotoğrafçı Ankara’da “Yol” temalı sergi düzenliyor. Bugün açılışı yapılacak sergi 23 Şubat’a kadar Altı+Bir sanat galerisinde Ankaralıların beğenisine sunulacak.

Analog fotoğrafçılardan 'Yol' sergisi açılıyor
Ankara’da analog fotoğraf çeken fotoğrafçıları bir araya getirmek için 2018 yılında kurulan Analog Ankara inisiyatifi “Yol” fotoğraflarından oluşan sergi düzenliyor. 22 farklı ismin kadrajından çıkan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı, bugün saat 19.00’da Ankara Altı+Bir Sanat Galerisi’nde yapılacak ve 23 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.

‘ANALOG FOTOĞRAFÇILIK BEKLEMEYİ VE SABRETMEYİ ÖĞRETİYOR’

Serginin manifestosunda ise tüketim çılgınlığına dikkat çekilerek, “Çoğumuzun rahatsız olduğu konuların başında gelen tüketim çılgınlığını biraz da olsa hafifletmeyi başaran analog fotoğrafçılık, üretim aşamaları sayesinde insanlara beklemeyi ve sabretmeyi öğretiyor. Üretmenin verdiği hazzın tadına varan ve fotoğrafı somut hâliyle hissedenler, bu tutkudan vazgeçemiyor. Sergimizin bir yılı aşan gelişim süreci de sabretmeyi ve beklemeyi öğrenmenin başka bir yolu oldu” denildi.

Analog Ankara’nın çalışmaları Instagram.com/analogankara hesabından takip edilebilir. (DUVAR) 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2020, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER