Batman'da kömürlükte ölü bulunan çocuğu babası öldürmüş

Batman'da kömürlükte ölü bulunan 7 yaşındaki çocuğun, babası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Baba ifadesinde, boşanmak üzere olduğu M.A.'ya acı çektirmek için cinayeti işlediğini söyledi.

Batman'da kömürlükte ölü bulunan çocuğu babası öldürmüş

Batman'da 7 yaşındaki çocuk halasının kömürlüğünde ölü olarak bulundu. Olayla ilgili ekipler, Batman Otogarı'ndan İstanbul'a doğru hareket halindeki otobüste bulunan baba Ömer Faruk Aslan'ı gözaltına aldı. İfadesinde Aslan, kızını boşanmak üzere olduğu M.A.'ya acı çektirmek için öldürdüğünü söyledi. 

HAREKET HALİNDEKİ OTOBÜSTE YAKALANDI

DHA'nın haberine göre, olay, dün Beşevler Mahallesi 1306'ncı Sokak'ta meydana geldi. Halasına ait kömürlükte odun ve kömür çuvallarının altında çocuk cesedinin olduğu ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde çocuğun öldüğü belirlendi. Çocuğun cenazesi, otopsi için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Polisin şüpheli olarak aradığı babası Ömer Faruk Arslan, Diyarbakır'da, İstanbul'a hareket halindeki otobüste yakalanıp gözaltına alındı.

ÇOCUK PAZAR GÜNÜ BABAYA TESLİM EDİLMİŞ

M.A.'nın yaklaşık dört ay önce aynı zamanda akrabası da olan Ömer Faruk Arslan'a boşanma davası açtığı ve Batman'a ailesinin yanına geldiği belirlendi. Kente gelen Ömer Faruk Arslan'ın, boşanmak üzere olduğu kadının yakınlarıyla kavga ettiği tespit edildi. Bu olayın ardından İstanbul'a giden Ömer Faruk Arslan’ın yaklaşık iki hafta önce tekrar Batman'a gelip, ablasının yanında kalmaya başladığı, kızını görmek istediği ve yakınlarından aracı olmalarını istediği saptandı. Akrabaları aracılığıyla çocuğun pazar günü babasına teslim edildiği belirlendi.

Emniyetteki sorgusunda Ömer Faruk Arslan, pazar günü çocukla gezdikten sonra saat 23.00 sıralarında ablasının evinin yanındaki kömürlüğe götürdüğünü, burada boşanma aşamasındaki eşi M.A.'ya acı çektirmek için çocuğu boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Arslan'ın yüzündeki çiziklerin de çocuğun kendisine direnirken oluştuğu saptandı.

Ömer Faruk Arslan'ın, 29 Ocak günü otobüs firmasını arayıp, bir gün sonra saat 12.00'de İstanbul'a gidecek otobüs için rezervasyon yaptırdığı ortaya çıktı. Arslan, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER