Hakkari'de kayak yarışması düzenlendi

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde birçok kayak merkezinde yeterli kar yoğunluğu sağlanamazken Hakkari’de bulunan Merga Bütan Kayak tesislerinde kar kalınlığı seksen santime ulaştı. Hakkari’de Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından “Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği” yarışması düzenlendi.

Hakkari'de kayak yarışması düzenlendi

Türkiye Kayak Federasyonun 2020-2021 faaliyet programı kapsamında 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan kayak tesislerinde “Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği” yarışması düzenlendi. Kar kalınlığının 80 santimetreyi bulduğu kayak merkezinde 6 kategoriden toplam 45 sporcu katıldı.

Yarışmalarda dereceye giren sporcuların önümüzdeki aylarda Erzurum’da düzenlenecek olan doğu grubu yarışmalarında Hakkari’yi temsil edecek. 

Yarışmaya katılan sporculardan Dilan Akmaz ile yarışmayı konuştuk. 9 yıldır alp disiplini kayak sporcusu olduğunu belirten Dilan Akmaz, “Bugün kendi kategorimde 2. oldum. Çok mutluyum. İleriki haftalarda doğu illeri arasında yapılacak olan yarışmalarda kentimizi temsil edeceğiz. Umarım Hakkari’yi en iyi şekilde temsil edip bir madalya da orada kazanacağım” dedi.

Yarışmada kendi kategorisinde 1. olan Yakup Besi ise önümüzdeki aylarda Erzurum'da düzenlenecek yarışmada Hakkari’yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Kayak yarışması Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık ve protokol üyelerinin dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER