İstanbul’da 30 radyo kapanacak mı?

İstanbul'daki radyo frekanslarıyla ilgili yeni düzenleme yapılacak. 30 radyonun yayın hayatının bitme ihtimali bulunuyor.

İstanbul’da 30 radyo kapanacak mı?
Avrupa’da ülkelere göre değişmekle birlikte, her radyo istasyonu arasında 300-400 khz aralıkta yayın yapıyor. İstanbul’da FM bandından yayın yapan radyo sayısı 104 olduğu için bu aralık, sadece 200 khz. Frekans aralığının 300 khz olması için çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar hayata geçtiği takdirde, İstanbul’da FM bandından yayın yapacak istasyon sayısı 70’li rakamlara düşecek. 30 civarında radyonun İstanbul’da yayın hayatı sona erecek.


Milliyet yazarı Özay Şendir
 köşesinde konuyla ilgili, “İstanbul’da yayın karmaşasına son vermek için bazı toplantılar düzenleniyor ve bir yöntem bulunup, frekans aralığının 300 khz olması için uğraşılıyor.

‘Ne olacak, nasıl olacak?’ diye, RTÜK Başkanvekili ve teknik konulara son derece hakim bir isim olan Esat Çıplak’la konuştum. Başkan, bu haliyle, yani 200 khz aralıkla, yayınların sürdürülmesinin imkansız olduğu görüşünde. Ancak bugünden yarına hemen bir değişiklik de öngörülmüyor. Önce siyaset, izlenecek yönteme karar verecek, ardından RTÜK yol haritasını belirleyecek. Sonuç mu? Bugün olmasa bile 2-3 seneye kadar radyo dünyasında değişen çok şey olacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER