Kayme Sarayı'nın bira kutularının tasarımında kullanılmasına tepki

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehri köyünde bulunan tarihi Kayme Sarayı'nın bir içki firması tarafından bira kutularının tasarımında kullanılmasına yöre halkı tepki gösterdi.

Kayme Sarayı'nın bira kutularının tasarımında kullanılmasına tepki

Şemdinli ilçesine bağlı Nehri köyünde bulunan tarihi Kayme Sarayı'nın bir içki firması tarafından bira kutularının tasarımında kullanılmasına halk tepki gösterdi.

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı; Hakkari ve Şemdinli için Kayme Sarayı'nın çok önemli bir mekan olduğunu ifade ederek; "Nakşibendi cemaatine bağlı yörede binlerce insanımız bu mekana çok büyük önem vermektedir. Nehri'de yatan ve bizzat Kayme Sarayı'nda ders veren Seyit Taha ve Seyit Abdullah hazretlerinin mekanlarına yapılan büyük bir saygısızlık olarak kabul ediyoruz. Bu içki firmasının derhal bu hatadan vazgeçmesini bekliyoruz. Sorumlular hakkında gerekli mercilere başvurarak, suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar da twitter hesabı üzerinden  Tuborg fimasına tepki göstererek; "İlçemizin en önemli değeri , Anadolu’ya ilim insanları kazandıran Kayme Sarayı’na yapılan bu hadsizlik kabul edilemez. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir!!! " ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Rudaw'a değerlendirmelerde bulunan Halkların Demokratik Partisinden (HDP) üyesi İbrahim Öpengin de Tuborg Firmasına tepki göstererek "Biz HDP olarak halkımızın değerlerine saygısızlık edilmesini kabul etmiyoruz. Tuborg firması bira kutularına Kayme Sarayı gibi   bizim için büyük bir değeri  olan  ve tarihimiz açımızdan  önemi olan bir yerin resmini koymakla değerlerimize ihanet etmiştir saygısızlık etmiştir, Bunu yapanların derhal halkımızdan özür dilemesini ve bu hatadan dönmelerini istiyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER