Şemdinli Belediyesi 'Seyir Tepesi Projesi' için harekete geçti

Hakkari'nin Şemdinli Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Şemdinli Seyir Tepe Projesi için çalışmalar başlatıldı.

Şemdinli Belediyesi 'Seyir Tepesi Projesi' için harekete geçti

Şemdinli Belediyesi, Şemdinli Seyir Tepe Projesi için harekete geçti. İlçenin karşısında bulunan 1450 rakımlı Efkar Dağı’nın zirvesinde hayata geçirilecek proje kapsamında yol çalışmaları devam ediyor. Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ve AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, çalışmaları yerinde inceledi.

Bir süre iş makinesi kullanarak hafriyat çalışmalarını sürdüren Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Saklı; "şimdi ilçemizin meşhur Efkar tepesi zirvesindeyiz. Malumunuz, geçmişte bu noktadan ilçemiz hep rahatsız edilirdi. Şimdi ise Efkar tepesinde huzur var, Efkar tepesinde güven var. İnşallah yakın bir zamanda burada ilçemizin nefes alabileceği bir alana çevireceğiz. Burayı ilçemizin seyir tepesi olarak değerlendireceğiz. Şimdi yeni yolunu tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki süreçte inşallah burayı insanlarımızın gelip dinlenebileceği, istirahat edebileceği ortamlar hazırlayacağız. Buraya elektrik getireceğiz, su getireceğiz, kamelyalar kurup tesis hazırlayacağız. Yani aileler buraya geldiğinde hem çocuklarının eğlenebileceği hem de kendilerinin nefes alabileceği bir alana çevireceğiz. Niyetimiz böyle. İnşallah, yakın bir zamanda Allah’ın izni ile burayı hizmete açacağız" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar ise; "ilçemizin meşhur Efkar tepesine yapacağımız Seyir Tepesinin hayırlı olmasını diliyorum. Burada güzel kamelyalar yapılacak, oturma alanları yapılacak. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile hafta sonlarını ailelerini getirip burada  güzel bir manzara eşliğinde dinlenebileceği bir yer olacak. Bu anlamada ben Belediye Başkanımız Sayın Tahir Saklı şahsında, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER