Pompeo: Siber saldırıların arkasında Rusya var

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, resmi kurumlara yönelik siber saldırıların arkasında Rusya'nın olduğunu iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'gerçek bir risk unsuru' olduğunu söyleyen Pompeo, "Bana sürekli düşmanımızın kim olduğu soruluyor. Rusya kesinlikle bu listede" dedi.

Pompeo: Siber saldırıların arkasında Rusya var

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bakanlıklara ve bazı devlet kurumlarına yönelik siber saldırılardan Rusya'yı sorumlu tuttu. Saldırıların arkasında Rusya'nın olduğunu iddia eden Pompeo, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'gerçek bir risk unsuru' olduğunu söyledi.

'RUSYA, DÜŞMANLARIMIZ ARASINDA'

Ülke çapında yayınlanan Mark Levin Show isimli radyo programına katılan Pompeo, "Bana sürekli düşmanımızın kim olduğu soruluyor. Yaşam tarzımızı, cumhuriyetimizi ve temel demokratik ilkelerimizi baltalamak isteyen pek çok kişi var. Rusya kesinlikle bu listede" dedi.

'SALDIRILARIN ARKASINDA BARİZ BİR ŞEKİLDE RUSYA VAR'

"Vladimir Putin, özgürlüğü seven bizler için gerçek bir risk unsuru olmaya devam ediyor" diyen Pompeo, siber saldırıların arkasında 'bariz bir şekilde Rusya'nın olduğunu' öne sürdü: "ABD hükümeti sistemlerine kod yerleştirilmesi için üçüncü taraflara ait yazılımları kullanmaya dönük bir çaba vardı ve artık özel şirketler ve dünya genelinde hükümetler için de bunun yapıldığını söyleyebiliriz."

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft'tan yapılan açıklamada, bilgisayar sistemlerinde 'kötü amaçlı bir yazılım tespit edildiği' ve bu yazılımın ABD'li yetkililer tarafından varlığı bu hafta açıklanan geniş çaplı saldırılar ile bağlantılı olduğu belirtilmişti. Bu saldırılardan Kanada, Meksika, Belçika, İspanya, İngiltere, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alan müşterilerin de etkilendiği kaydedilmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER