DSÖ'den Avrupa'ya 'hızlı yayılan virüs' uyarısı: Önlemleri artırın

Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere'de yüzde 70 oranında daha hızlı bulaştığı tespit edilen mutasyona uğramış korona virüsü konusunda Avrupa ülkelerini uyardı. DSÖ, Avrupa ülkelerini tedbirlerini sıkılaştırmaya çağırdı.

DSÖ'den Avrupa'ya 'hızlı yayılan virüs' uyarısı: Önlemleri artırın

İlk olarak İngiltere'de saptanan ve eskisine kıyasla daha hızlı bulaştığı açıklanan mutasyona uğramış yeni korona virüse karşı Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) uyarı geldi. Örgüt, Avrupa ülkelerini bu türün yayılmasını engellemek amacıyla tedbirleri sıkılaştırmaya çağırdı.

BAŞKA HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, örgütün Avrupa Bölgesel Ofisi'nden yapılan açıklamada yeni türün şu ana kadar İngiltere dışında Danimarka, Hollanda ve Avustralya'da görüldüğüne dikkat çekildi.

'AVRUPA ÖNLEMLERİ İKİ KATINA ÇIKARMALI'

Örgütün bir sözcüsü açıklamasında, "Bulaşmanın yoğun ve yaygın olduğu Avrupa'da, ülkeler kontrol ve önleme tedbirlerini iki katına çıkarmalı" dedi. Örgütün açıklamasına göre, Danimarka'da dokuz, Hollanda'da bir ve Avustralya'da da bir vaka olmak üzere toplam 11 vaka tespit edildi.

UÇUŞ YASAKLARI BAŞLADI

İngiltere’nin başkenti Londra ve ülkenin güneydoğusunda son dönemde tespit edilen yeni vakaların mutasyon geçirmiş yeni bir korona virüsü türünden kaynaklandığının açıklanmasının ardından Hollanda ve Belçika uçuşları yasaklamıştı.  İtalya, Avusturya, Almanya ve Fransa da uçuş yasağını değerlendirmeye aldı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock bugün yaptığı açıklamada hükümetin ülkenin güneydoğusunda uygulamaya alınan sıkı tecrit uygulamalarını mutasyona uğramış yeni türün "kontrolden çıkması” üzerine yürürlüğe koyduğunu söyledi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tespit edilen yeni tür korona virüsünün "yüzde 70 daha bulaşıcı" olduğunu açıklamıştı. (DW Türkçe)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER