İmamoğlu'ndan Sayıştay raporu açıklaması: Tüm hizmetlerimiz devam edecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sayıştay'ın denetim raporunda İBB'nin 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine verilen ücretsiz ulaşım kartı ile süt dağıtımını 'usulsüz' bulmasına ilişkin "Üstün kamu yararı bulunan tüm hizmetlerimiz devam edecek" dedi.

İmamoğlu'ndan Sayıştay raporu açıklaması: Tüm hizmetlerimiz devam edecek

Sayıştay’ın 2019 yılına ait denetim raporunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) süt dağıtımı, öğrenci ve annelere indirimli ya da ücretsiz yolculuk hakkı ile üniversite öğrencilerine nakdi yardımı 'usulsüz' bulmuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sayıştay raporuna yönelik sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. İmamoğlu açıklamada ‘kamu yararı’ vurgusu yaparak “Üstün kamu yararı bulunan tüm hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

İmamoğlu şunları kaydetti: "Sayıştay, 0-4 yaş çocuklu annelere sağladığımız ücretsiz ulaşımı, 115 bin çocuğa dağıttığımız ücretsiz sütü ve üniversitelilere sağladığımız eğitim desteğini mevzuata aykırı buldu. Üstün kamu yararı bulunan tüm hizmetlerimiz devam edecek. Anneler, çocuklar, gençler müsterih olsun."

Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaadi olan 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine verilen ücretsiz ulaşım kartından yaklaşık 100 bin annenin yararlandığı açıklanmıştı.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER