Yangın sabotaj mı yoksa kaza mı?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat'ta başlayan ve hızla yayılan Cumhuriyet tarihinin en büyük yangının çıkış nedeniyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çalışma başlattığını açıkladı. Tarladaki ürünlerin, meyve ağaçlarının ve ahırdaki hayvanların yandığını belirten Böcek, turizm sezonunun tam ortasında çıkan yangının esnafı çok zor durumda bırakacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da yaptığı paylaşımda sabotaj olup olmadığının tespit edileceğini belirtti.

Yangın sabotaj mı yoksa kaza mı?

Manavgat'ta 4 farklı noktada çıkan yangın şiddetli poyraz nedeniyle hızla yayıldı. Dumanlardan dolayı yangın bölgesinde göz gözü görmüyor. 24 saattir devam eden yangın ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek KARAR'a konuştu.

muhittin-bocek.jpg

"AKILLARA SABOTAJ İHTİMALİ GELİYOR"

Yangın birbirinden bağımsız 4 farklı yerde ve hafta içi çıktı. Bu durum sabotaj ihtimalini akıllara getiriyor. Hafta sonu olsa piknikçileri suçlayabiliriz ama bu durumda böyle bir olasılık bana akıllıca gelmiyor. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmalara başladı ve bizim arkadaşlarımızda kendilerine yardımcı oluyor.

03.jpg

"BU SENE NE YİYECEĞİZ?"

Ben hayatım boyunca böyle bir yangın görmedim. Şu an yangının nedenleri üzerinde durmuyoruz canımızın derdine düştük. 3 vatandaşımızı ve yüzlerce hayvanımızı kaybettik. Çiftçilerimizin tarlada ürünleri, ahırda hayvanları yandı. Bu sene ne yiyeceğiz? Pandemi süresince kapalı kalan esnafımız biraz olsun kendisini toparlayacak derken turizm sezonunun ortasında çıkan yangın Antalyalı esnafı batıracak. Bu yangın felaketinde büyük maddi ve manevi zarara uğradık. Telafisi olmayan kayıplar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.

yangin-muhittin-bocek.jpg

"ŞU AN BURADA SİYASET ÜSTÜ BİR DURUM VAR"

Şu anda tüm itfaiye ekibimiz yangına müdahale ediyor. Yangın 24 saat oldu hala devam ediyor. Söndürme ve soğutma çalışmaları günlerce sürecek. Şu an 11 büyükşehir belediyesinden Antalya'ya doğru acil müdahale ekipleri ve itfaiye araçları yola çıktı.

11.jpg

Ankara, İstanbul, Konya, Mersin, Muğla, İzmir, Adana, Eskişehir, Aydın, aklıma ilk gelen isimler. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy burada bizlerle birlikte çalışıyor. Bakanlıktan yangın söndürme helikopterleri yangına müdahale ediyor. Ama rüzgar nedeniyle söndürmekte zorlanıyoruz. Şu an burada siyaset üstü bir durum var. Herkes el birliği ile yangını söndürmek için elinden geleni yapıyor.

10.jpg

Önceliğimiz vatandaşlarımızın hayatını kaybetmemesi, hayvanlarımızın telef olmaması sonra da çiftçimizin, köylümüzün, esnafımızın en az zararla bunu atlatması için çalışıyoruz. 11 köyü boşalttık. Dünden beri burada hepimizin ciğeri yanıyor.

manavgat-kaymakami-mustafa-yigit.jpg

MANAVGAT KAYMAKAMI: NET BİR ŞEY SÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit yaptığı son dakika açıklamasında, yangının çıkış nedeniyle ilgili de değerlendirmede bulundu. Yiğit, "Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. Sebebi ile ilgili yoğun bir çalışma söz konusu. Sebebini yetkililer açıklayacak." dedi.

kemal-kilicdaroglu.jpg

KILIÇDAROĞLU: BU BİR SABOTAJ MI, DEVLET BUNU MUTLAKA TESPİT EDECEKTİR

Antalya'da ve Muğla'da meydana gelen orman yangınlarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir paylaşım yaptı. "Bu bir sabotaj mı, devlet bunu mutlaka tespit edecektir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu konuda hepimiz biriz; tek yüreğiz. Bu böyle bilinsin!" dedi.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi de Marmaris’ten yangın haberleri geliyor. Bu bir sabotaj mı, devlet bunu mutlaka tespit edecektir. Ormanlarımızın, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın, ormanlarda yaşayan canlıların hesabı sorulur. Bu konuda hepimiz biriz; tek yüreğiz. Bu böyle bilinsin!"

3-001.jpg

MANAVGAT BAŞSAVCILIĞI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede dört farklı noktada meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Manavgat ilçesinde 28/07/2021 günü öğle saatlerinde ilçenin farklı noktalarında başlayan orman yangınlarının yerleşim yerlerine sıçraması, bazı evlerin zarar görmesi ve birçok vatandaşımızın yaralanması üzerine Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır” denildi. / Karar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER