Konya'daki ırkçı saldırıda ön otopsi tamamlandı: 7 kişiye 19 kurşun sıkılmış

Konya'da, daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinden 7 kişi dün silahlı saldırı sonucu katledildi. Yaşar Dedeoğlu'nun amcasının oğlu Erol Şan 7 kişiye 19 kurşun sıkıldığını açıkladı.

Konya'daki ırkçı saldırıda ön otopsi tamamlandı: 7 kişiye 19 kurşun sıkılmış

Konya’da katledilen Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin ön otopsi incelemesi tamamlandı. Yaşar Dedeoğulları’nın amcasının oğlu Erol Şan 7 kişiye toplamda 19 kurşun sıkıldığını söyledi. Dedeoğluları ailesi ikindi namazının ardından Karatay Saraçoğlu mezarlığında toprağa verilecek.

'BİR AİLEYİ YOK ETMEK ÇOK VAHİMDİR VE ACIDIR'

Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre, Konya'da, daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinden 7 kişi dün katledildi. Fail ya da failler henüz bulunmadı. Katledilen Yaşar Dedeoğlu'nun amcasının oğlu Erol Şan yaşananları şöyle aktardı: "Dün akşam 6-7 sıralarında yaşandı. Kaç kişi olduklarını şu an bilemiyoruz. Kamera kayıtları alındı, kaç kişi olduklarını tahmin edemiyoruz. Toplamda 19 kurşun sıkılmış, kafalarına sıkılmış, durum çok acı. İnsanlar kavga dövüş eder ama gidip içerde bir aileyi yok etmek gerçekten çok vahimdir acıdır. Çok büyük bir acı çekiyoruz.

Barış ve Yaşar abi ile avukatın yanındaydık. Saat 17.30 civarında avukatın yanından ayrılıp eve gidiyorlar. Bunlar eve girdikten sonra katliam gerçekleşti. Benim tahminim takip edildiler. Kamerada tespit edilmiş, içeriyi giriyor, Yaşar abi ile tokalaşıyor. Daha sonra geliyor, arabanın içerisinde bir bidon benzin, sol eline alıyor. Silahı da gömleğinin altına koyarak Yaşar abiye 5 kurşun saydırıyor. İlk kurşun Yaşar abiye. Sonra diğer çocuklara sıkmış. Hepsinin mutlaka başına sıkmış."

'BURADAN GİDECEKSİNİZ' DİYE TEHDİT ALIYORLARDI'

Erol Şan ailenin daha önce yaşadığı saldırılarda tehdit edildiğini anlattı: "Yaşar abi ve çocukların dediğine göre sürekli tehdit alıyorlar. 'Buradan göçeceksiniz, gidin, yoksa sizi yok ederiz' diye. Hatta Yaşar abi bunu mahkemede söyleyecekti."

 Katledilen Dedeoğulları ailesi ikindi namazının ardından Karatay Saraçoğlu mezarlığında toprağa verilecek. 

Kaynak

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2021, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER