Rus gemileri Suriye'yi terk etti

Rus milletvekilinden kritik açıklama: Bir saldırı tehdidi olduğu için Rus gemileri Suriye'nin Tartus limanındaki üslerini terk etti.

Rus gemileri Suriye'yi terk etti
ABD, Fransa ve İngiltere Suriye’ye askeri müdahale tehdidini masada tutarken, Rusya’nın olası bir saldırıya önlem olarak Suriye’deki gemilerini çektiği ortaya çıktı. Açıklama, Rusya parlamentosunun alt kanadının savunma komitesinin başkanı Vladimir Şamanov’dan geldi.


Reuters’a konuşan Şamanov, Rus gemilerinin Suriye’nin Tartus limanındaki üslerini terk ettiğini söyledi. Şamanov, gemilerin kendi güvenlikleri için limandan ayrıldığını, bir saldırı tehdidinin varlığında bunun normal bir adım olduğunu ekledi.

ZAHAROVA: BM TÜZÜĞÜ İHLAL EDİLİYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da haftalık basın toplantısında Amerikan tehditlerini değerlendirdi. Zaharova, Suriye’ye yönelik güç kullanma tehditlerinin BM Tüzüğü’nü kaba biçimde ihlal ettiğini söyledi. Sputnik’in aktarımıyla Zaharova, “Washington’dan militarist açıklamalar gelmeye devam ediyor. Suçlamalar sadece Şam yönetimine değil, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimini koruduğu ve doğal olarak sorumluluğu paylaştığı savunulan Rusya’ya da yöneltiliyor” dedi.

Krizi oluşmasını istemediklerini belirten Zaharova, “Biz tüm tarafları bu tür suçlamalar, tehditler ve daha da önemlisi planlı eylemlerin sonuçları üzerinde ciddi bir şekilde düşünmeye davet ediyoruz. Kimse Batılı yöneticilere küresel jandarma, savcı, hakim rolünü vermedi. Bizim tavrımız belli, biz krizin oluşmasını amaçlamıyoruz” diye konuştu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER