Sigara değil 'barış çubuğu' yandı!

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki tarihi buluşmaya dair yeni ayrıntılar sızıyor. Güney Kore basını, sigara tiryakisi olduğu bilinen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un tarihi temaslarda bir kez bile sigara yakmadığını yazdı.

Sigara değil 'barış çubuğu' yandı!
Kore yarımadasını nükleer silahlardan arındırma yönündeki tarihi temaslar, magazinsel detaylarıyla da konuşuluyor. Kuzey Kore’nin ‘egzantrik’ lideri Kim Jong-un’un Güney Kore lideri Moon Jae-in ile iki ülke sınırındaki Barış Evi’nde gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bir ayrıntı daha ortaya çıktı.


Buna göre, ağır bir sigara tiryakisi olduğu bilinen ve bugüne dek devlet medyasına yansıyan fotoğraflarda, hatta okul gezilerinde bile elinden sigara düşmeyen Kim, Güney Koreli mevkidaşı ile birlikte olduğu sırada tek bir sigara bile yakmadı. Güney Kore medyası Kim’in, kendisinden 31 yaş büyük olan Moon’a saygı göstermek için kendini tuttuğunu yazdı. Buna göre Kim, yetkililerin masaya kültablası koymuş olmasına rağmen sigara yakmadı; akşam yemeğinde de sigara içmek için yan odaya geçti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER