Trump'tan yeni tweet: Suriye saldırısı için tarih vermedim

ABD Başkanı Donald Trump, dün attığı "Füzeler geliyor" tweet'ine yine Twitter'dan 'izahat' getirdi: Suriye'ye bir saldırının ne zaman düzenleneceğini hiçbir zaman söylemedim. Çok yakında da olabilir, o kadar yakında olmayadabilir!

Trump'tan yeni tweet: Suriye saldırısı için tarih vermedim
ABD Başkanı Donald Trump, dün Twitter’dan attığı “Hazır ol Rusya, füzeler geliyor olacak” mesajı hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Trump yine Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Suriye’ye bir saldırının ne zaman düzenleneceğini hiçbir zaman söylemedim. Çok yakında da olabilir, o kadar yakında olmayadabilir! Her durumda, ABD benim yönetimimde bölgeyi IŞİD’den kurtarmak adına harika bir iş yaptı” ifadelerini kullandı. Trump, Amerika’ya bu konuda teşekkür beklediğini de belirtti.

NE OLMUŞTU?

Trump dün, Rusya’nın Lübnan Büyükelçisi Alexander Zasypkin’in ‘Suriye’ye fırlatılan her füzenin düşürüleceği’ uyarısına Twitter’dan yanıt vermişti. ABD Başkanı “Rusya Suriye’ye atılan her füzeyi düşürmeye yemin ediyor. Hazırlan Rusya çünkü füzeler geliyor olacak; iyi ve yeni ve ‘akıllı’! Kendi halkını öldüren ve bundan keyif alan Gazla Öldüren Hayvan’la ortak olmamalısınız” ifadelerini kullanmıştı.

“Füzeler geliyor” açıklaması savaş ihtimali nedeniyle gerilimi tırmandırırken, Amerikalı yetkililer bu sözlerin kendilerini de şaşırttığını açıklamıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER