Şemdinli'de 10 Öğrenci Erasmus Programıyla Macaristan'a Gitti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 10 öğrenci, Erasmus programı kapsamında Macaristan'a gitti.

Şemdinli'de 10 Öğrenci Erasmus Programıyla Macaristan'a Gitti
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli ilçesinde 10 öğrenci, Erasmus programı kapsamında Macaristan'a gitti.


Şemdinli İlçesi'nde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan, Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen "Şemdinli Avrupa ile Buluşuyor" adlı Ersamus projesi kapsamında 10 öğrenci Macaristan'a gönderidli. Staja gönderilecek öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Senar Yüce'yi makamında ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Senar Yüce, bir süre sohbet edip tavsiyelerde bulunduğu öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Ardından 10 öğrenci ile 2 öğretmen okul idarecileri ve öğretmenler tarafından Macaristan'a gönderilmek üzere Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na uğurlandı.

Okul müdürü Güven Kantekin, yaptığı açıklamada, öğrencilerin elektrik alanında görecekleri staj sonunda Avrupa Birliği onaylı eğitim sertifikasına sahip olacaklarını belirtti.

İkinci ve üçüncü grupların da Romanya ve Portikez'e gönderileceğini aktaran Kantekin, "2015 yılında yine üç ülke hareketliliğimiz sonucunda çok olumlu sonuçlar aldık ve gördük ki bu projeler staj yapan öğrencilerimizin ve ilgili eğitimleri alan öğretmenlerimizin mesleki gelişimine önemli katkı sağlamakla beraber kültürel zenginliklerini de artırmaktadır.

Bu hususta projemizi destekleyen Avrupa Birliği Bakanlığı ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize teşekkür eder, öğrenci ve öğretmenlerimizin hayırla gidip dönmesini dileriz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER