Çiftlik Bank önergeleri reddedildi

CHP ve HDP'nin Çiflik Bank'la ilgili araştırma önergeleri reddedildi. Karara tepki gösteren CHP'li Erkan Aydın "Ortam mısınız" derken; HDP'li Müslüm Doğan, "Hükümet, bu projenin ortağıdır" diye konuştu.

Çiftlik Bank önergeleri reddedildi
TBMM’de Çiftlik Bank’la ilgili olarak CHP ve HDP’nin verdiği araştırma önergeleri reddedildi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, karara tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Aydın, “AKP tosuna sahip çıktı, verdiğim önergeyi ret etti. Ortak misiniz birader?” ifadelerini kullandı.

Partisinin verdiği önerge üzerine söz alan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, 25 Aralık 2017’de de araştırma önergesi verdiklerini hatırlattı. Doğan, “Konunun hassasiyeti belirtilmişti ancak bakanlık konuya o kadar alakasız, ilgisiz davrandı ki verdiği cevap 20 Şubat’ta geldi. 2 satırdan oluşan bir cevap. Hiçbir kıymeti harbiyesi de yok; araştırma yapılmamış, ne yapıldığı, ne edildiği konusunda hiçbir bilgi verilmemiş” dedi.

Hükümetin Çiftlik Bank olayından sorumlu olduğunu söyleyen Doğan, şöyle devam etti:

“Hükümet, bu projenin ortağıdır, bunu açıkça ifade ediyorum. Ortağı olmasa, bürokrasisi olmasa, siyasi ilgisi olmasa bu sahtekarlık ortaya çıkartılırdı. Hükümet uyuyor, bakanlık uyuyor, bürokrasi uyuyor. Bunun bir nedeni var mı? Var. O zaman bu projeye ortaksınız, çok üzülerek söylüyorum, ortak değilseniz gelin araştıralım birlikte, bu konu nereye gitmişse.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER