Suriyeli aktivist ve gazeteci kızı İstanbul'da öldürüldü

Suriyeli aktivist Orouba Bakarat ile gazeteci kızı Halla Barakat, Üsküdar'da yaşadıkları evde öldürüldü. Polis olayla ilgili geniş çapta operasyon başlattı.

Suriyeli aktivist ve gazeteci kızı İstanbul'da öldürüldü
İstanbul’da yaşayan Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat dün gece Üsküdar’daki evlerinde ölü olarak bulundu. Evde inceleme yapan Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği anne kızın 2-3 gün önce bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi. Katil zanlılarının cesetlerin üzerine kokmayı engellemek için deterjan döktükleri de tespit edildi. Cesetler Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre, Orouba Barakat, Suriye’deki cezaevlerine ilişkin röportajlar yapmasıyla tanınıyordu. Anne Orouba Barakat’ın Suriye’de krizin başlamasının ardından İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaldıktan sonra İstanbul’a geldiği bildirildi. Halla Barakat’ın Ortadoğu’ya yönelik haberler yapan Orient News’te editör olarak çalıştığı belirtildi.

Suriye’nin önde gelen aktivisti Orouba Barakat ,1983 yılında Turgut Özal ile röportaj yaparken çekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşmıştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER