Ronaldo Juventus'u dağıttı

Şampiyonlar Ligi çeyrek finali dün gece oynanan maçlarla başladı. Geceye Ronaldo'nun röveşata golü damga vururken, deplasmanda oynayan Real Madrid ve Bayern Münih ilk maçları kazanarak tur kapısı aralamayı başardı.

Ronaldo Juventus'u dağıttı
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçları dün gece oynanan Juventus – Real Madrid ve Sevilla – Bayern Münih maçlarıyla başladı. Deplasman ekiplerinin galibiyetleriyle sona eren her iki maçta da üçer gol oldu. Ronaldo attığı röveşata golüyle tüm stat tarafından alkışlanırken, Şampiyonlar Ligi’nde üst üste 10 maçta gol atan tek futbolcu olmayı da başardı.


RONALDO’DAN İKİ REKOR BİRDEN

İtalya’da oynanan ve geçen yılın Şampiyonlar Ligi finalinde de karşılaşan Juventus – Real Madrid maçını Cüneyt Çakır yönetti. Maça iyi başlayan Real Madrid, Cristiano Ronaldo’nun henüz 3’üncü dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Ronaldo’nun bu golü, Şampiyonlar Ligi’nde attığı en hızlı gol oldu aynı zamanda: 2 dakika 47 saniye sürede.

Juventus genç yıldızı Dybala ve golcüsü Higuain’le fırsat bulmaya çalışsa da ilk yarı boyunca Real Madrid savunmasını geçemediler. Devre 1-0 Real Madrid üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda da istediği pozisyonları üretemeyen Juventuslu oyuncular, hakem Cüneyt Çakır’ın kararlarına da itiraz ettiler. Oyun disiplinini bozmayan Real Madrid ise 64’üncü dakikada Ronaldo’nun muhteşem röveşata golüyle farkı 2’ye çıkardı. Ronaldo’nun golü sonrası bütün stadyum dakikalarca Portekizli yıldızı alkışladı.

Ronaldo’nun golünden iki dakika sonra Juventus, Paolo Dybala’nın ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra işi çok daha kolaylaşan Real Madrid, Ronaldo’yla girdiği duvar pasında başarılı olan Marcelo’nun Buffon’u da geçerek bulduğu golle 72’nci dakikada durumu 3-0’a getirdi.

Maçta Toni Kroos’un bir şutu da direkten döndü. Bitiş düdüğüyle büyük avantajla evine dönecek olan Real Madrid, 11 Nisan’da rakibini Santiago Bernabeu’da ağırlayacak.

RİBERY BAYERN’İ SIRTLADI

Gecenin diğer maçında ise İspanya’da Sevilla ile Bayern Münih karşı karşıya geldi. Sevilla 32’de Pablo Sarabia’nın golüyle 1-0 öne geçti.

Ancak maçın yıldızı Ribery’nin golden 5 dakika sonra Sevilla ceza sahasına kestiği topu kendi ağlarına yollayan Navas’la durum eşitlendi.

İlk yarının berabere bitmesinin ardından 68’inci dakikada Ribery’nin arka direğe gönderdiği topu ağlara gönderen Tiago Alcantara maçın skorunu belirledi: 1-2.

Büyük avantaj yakalayan Münih ekibi, 11 Nisan’da rakibini Allianz Arena’da konuk edecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER