SDG'den Irak'la ortak operasyon sinyali!

Suriye Demokratik Güçleri, Irak sınırındaki IŞİD militanlarına karşı Irak ordusu ile ortak operasyon yapabileceklerini açıkladı: IŞİD'e karşı ortak faaliyetlerin önünü açacak koşullar oluşabilir.

SDG'den Irak'la ortak operasyon sinyali!
Suriye’de ağırlığını YPG’nin oluşturduğu ve IŞİD’e karşı mücadelede ABD’nin sahadaki ortağı olduğu için Türkiye’nin tepkisini çeken Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) Irak’la ortak operasyon sinyali geldi. ÜSt düzey Suriyeli Kürt yetkililerden Aldar Halil, iki ülkede de uğradığı yenilgilerden sonra sınır bölgelerine sıkışan IŞİD militanlarına karşı Irak ordusuyla ortak operasyon düzenleyebileceklerini söyledi.

Aldar Halil

Rojava’daki Suriyeli Kürtlerin üst yapısı olarak bilinen, PYD, YPG ve Suriye Demokratik Güçleri’nin de çatısı altında bulunduğu Demokratik Halk Hareketi’nin (Tevgera Civaka Demokratîk- TEV-DEM) Eş Başkanı Aldar Halil, çok sayıda SDG’linin Afrin bölgesine gitmesi ve operasyonların bu nedenle hız kesmesinden ötürü IŞİD’in canlanma ihtimali bulunduğunu belirtip, Irak’la ortak harekât konusunda şu ifadeleri kullandı: “Irak komşu bir devlet ve onlar da IŞİD teröründen mustarip. IŞİD aramızdaki ortak bölgede varlık gösteriyor ve bu da, IŞİD’e karşı ortak faaliyetlerin önünü açacak koşulların doğma ihtimaline işaret ediyor.”

Reuters’a konuşan Celil, IŞİD’in Afrin harekâtından sonra Suriye’nin kuzeydoğusundaki boşluktan faydalanmaya başladığını savunarak, “Bu, göz önünde bulundurduğumuz bir tehlike ve IŞİD’in yayılmasına karşı uygun yöntemleri arıyoruz” dedi.

Irak hükümetine IŞİD konusunda danışmanlık yapan siyaset uzmanı Hişam Haşimi de dün, Irak özel kuvvetlerinin komşu Suriye’nin içinde IŞİD’in sızmasını engellemek için operasyon düzenleyebileceğini söylemişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER