Donald Trump: Artık eve dönmenin zamanı geldi

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin ülkesine dönmesini istediğini söyledi. Trump, "Orta Doğu'da 7 trilyon dolar harcadık, hiçbir şey elde edemedik. IŞİD’e karşı hiç askeri başarı sağladık ama artık eve dönmenin zamanı geldi" diye konuştu.

Donald Trump: Artık eve dönmenin zamanı geldi
Suriye’den çekileceklerini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, “IŞİD’e karşı büyük bir başarı elde ettik ve yakında Suriye konusunda ne yapacağımıza karar vereceğiz. Ben askerlerimizin geri gelmesini istiyorum. Orta Doğu’da 7 trilyon dolar harcadık, hiçbir şey elde edemedik. Petrol sahalarını bile koruyamadık IŞİD’e kaptırdık” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis, Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid ve Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskait, Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenledi.

Amerikan’nın Sesi’nde yer alan habere göre, Suriye’yle ilgili bir soru üzerine Trump, ana amaçlarının “IŞİD’i yok etmek” olduğuna belirtti ve “Bu misyonu da hemen hemen tamamlamış durumdayız” dedi. Trump, hem kendi içlerinde hem de müttefiklerle koordinasyon ve istişare halinde, bu konuda çok hızlı biçimde bir karar vereceklerini söyledi.

‘YIKIM VE ÖLÜMDEN BAŞKA HİÇBİR ŞEY OLMADI’

IŞİD’e karşı büyük bir başarı kazandıklarını ifade eden Trump, şunları söyledi:

“(Suriye’den) Çıkmak istiyorum. Askerlerimi eve getirmek istiyorum. Ülkemizi inşa etmede görev almalarını istiyorum. Son 17 yılda, Orta Doğu’da 7 trilyon dolar harcadık, karşılığında hiçbir şey elde edemedik. Yıkım ve ölümden başka hiçbir şey olmadı. Korkunç bir şey bu. ‘Sivillerle birlikte petrol sahalarını koruyun’ dedim, ama petrol sahalarını koruyamadık, kimin eline geçti? Büyük kısmı IŞİD’in eline geçti ve IŞİD bunu kampanyalarını finanse etmede kullandı. Petrol sahalarını kaptırmamalıydık. IŞİD’e karşı hiç kimsenin sağlayamadığı düzeyde bir askeri başarı sağladık ama şimdi artık eve dönmenin zamanı geldi. Bunu çok ciddi şekilde değerlendiriyoruz.”

Başkan Trump, ABD’nin Suriye’ye müdahalesinin, ABD’den çok diğer ülkelere fayda sağladığını savundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER