17 yaşındaki Yusufzay, 50 bin dolarlık ödülü Gazze'deki okullara bağışlıyor

Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Malala Yusufzay, Dünya Çocukları Ödülüne ayık görüldü. İsveç’te konuşma yapan Yusufzay, 50 bin dolarlık ödülü Gazze’de okulların yeniden inşası için bağışlayacağını açıkladı.

17 yaşındaki Yusufzay, 50 bin dolarlık ödülü Gazze'deki okullara bağışlıyor
Pakistanlı çocuk hakları aktivisti ve Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay, Gazze’de İsrail saldırılarında yıkılan okulların yeniden inşası için 50 bin dolar bağışlıyor.

Dünya Çocukları Ödülü’ne layık görülen 17 yaşındaki kız çocuğu, İsveç’te yaptığı konuşmada ödülün tamamını yıkılan 65 okulun yeniden inşası için bağışlayacağını belirtti.

Yusufzay şöyle konuştu; “Bu paranın tamamı, Gazzeli çocukların okulları için harcanacaktır. Bu para çocukların nitelikli eğitim almalarına ve hayatlarını sürdürmelerine yardım edecektir. İnsanların onları desteklediğini, yalnız olmadıklarını bilecekler. Bu paranın Gazze’de 65 okulun yeniden inşası için kullanılmasından mutluluk duyuyorum.”

Nobel Barış Ödülü’ne de layık görülmüştü

Malala Yusufzay, Hindistanlı çocuk hakları savunucusu Kaylaş Satyarti ile birlikte Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü.

Pakistanlı Malala Yusufzay, 9 Ekim 2012’de okuldan eve dönerken otobüste saldırıya uğramıştı. Otobüse binen bir Taliban militanı Malala’ya üç kez ateş ederek başından ve boynundan ağır yaralamıştı.

Başından yaralanan Malala, saldırıdan 6 gün sonra Britanya’ya getirilip tedavi altına alınmıştı.

Geçen yılın mart ayında taburcu olan Malala, ailesiyle Birmingham kentine yerleşmiş ve yeniden okula başlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER