ABD Büyükelçiliği: Türk hükümeti kaynaklı tehdit bilgisi aldık

Ankara’da olası bir saldırıya karşı ABD Büyükelçiliği’nin 11 Mart’ta kendi vatandaşlarını uyarması ile ilgili ABD’den bir açıklama geldi. Açıklamada, Türkiye hükümeti kaynaklı bir tehdit bilgisi alındığı ve uyarının rutin olduğu belirtildi.

ABD Büyükelçiliği: Türk hükümeti kaynaklı tehdit bilgisi aldık

ABD, 11 Mart’ta Ankara’daki vatandaşlarını uyardığı ‘potansiyel saldırı’yla ilgili bir açıklama yaptı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada elçiliğin sosyal medyada dolaşan bir tehdit bilgisinden haberdar olduğunu ve söz konusu uyarının Türk makamlarıyla da teyit edildiğini ifade etti.

Açıklamada, “Herhangi bir tehdit bilgisi edindiğimizde rutin olarak yaptığımız şekilde, tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği’nin tüm çalışanlarına yönelik bir bilgi notu yayınlamıştır,” denildi.

ABD’nin 11 Mart bildirisi

ABD Büyükelçiliği’nin 11 Mart’taki açıklamasında “Ankara’nın Bahçelievler bölgesindeki Türk hükümet binaları ve konutlarına yönelik potansiyel bir terör saldırısı bilgisi alındığı, ABD vatandaşlarının bu bölgeden uzak durmaları,” gerektiği belirtilmişti.

İngilizce yayınlanan ve Ankara’daki ABD vatandaşları için bilgilendirme mahiyetinde yer alan mesajın tamamı şöyleydi:

“Amerika Büyükelçiliği Ankara Bahçelievler’deki Türk hükümetine ait bina ve lojmanlara potansiyel bir terörist saldırı olabileceğine yönelik bir istihbari bilgi olduğu konusunda Amerikan vatandaşlarını bilgilendirir. Amerikan vatandaşları bu bölgeden uzak durmalı. Amerikan vatandaşlarına, kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmelerini, haberleri takip etmelerini, yerel olaylara duyarlı olmalarını ve yerel yetkilileri izlemelerini tavsiye ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER