Demirtaş: Hükümeti eleştirmeyip tebrik mi edeceğiz?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ankara’daki bombalı saldırıyı kınayarak hükümeti istifaya çağırdı. Demirtaş, “Ülkenin başkentinde 5 ay içerisinde 3 büyük patlama oldu, AKP’yi bundan dolayı kutluyoruz mu diyeceğiz? Ne diyeceğiz? Bir kere de siz hesap verin. Yeter artık” dedi.

Demirtaş: Hükümeti eleştirmeyip tebrik mi edeceğiz?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, “Katliamlar, saldırılar, ölümler oluyor. Hükümetin yaptığı tek şey, kınamak. Hükümet, böyle durumlarda eleştirilmezmiş. Ne yapacağız teşekkür edip tebrik mi edeceğiz? Bir defa da siz hesap verin Allah aşkına siz hesap verin mahcup olalım” dedi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş şöyle konuştu:

“Doğrudan sivilleri hedef alan bir terör saldırısı. Partim adına, arkadaşlarım adına bir kez daha açıkça kınadığımızı, lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Sığınabileceğimiz tek şey kardeşlik, eşitlik, adalet duygularımızdır. Bizi güvenlik altına alabilecek tek şey budur.  Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyorum. Umut ediyorum ki ölü sayısında artış olmaz yaralılar bir an önce sağlığına kavuşur.

“Kitleyi hedef alan saldırılar geçekleşti. Parti olarak değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Yeni değil her gün yeni acılar yaşanıyor. Diyarbakır, Sur, Cizre, Yüksekova’da… acılar yaşanıyor.

“Acıda bile ortaklaşamıyoruz”

“Ülke acıda ortaklaşmada maalesef ki başarılı olamıyor. Acı da bile neden ortaklaşamadığımızı  sorgularken öncelikle hükümetin aynada kendisine bakması lazım.

“Hükümetin yaptığı tek şey kınamak”

“Katliamlar, saldırılar, ölümler oluyor. Hükümetin yaptığı tek şey, kınamak. Herkesi AKP, hükümet çizgisinde buluşmaya davet emek dışında hiçbir şey yapmıyorlar. Sanki hiçbir siyasi sorumlulukları yok. Sanki ülkeyi kendileri yönetmiyor, iktidarda değiller. Olup bitenle ilgili en küçük bir sorumlulukları yok. Sütten çıkmış ak kaşık onlar, geriye kalan herkes suçlu.

“Hükümeti eleştirmeyip tebrik mi edeceğiz?”

“Böyle bir tavrı asla kabul etmiyoruz. Yaşanan her katliamın tabii ki  saldırgan, planlayanı suçludur, sorumludur. Fakat siyasi sorumlu, suçlu olarak hükümet dışında kimi muhatap olarak göreceğiz? Hükümet, böyle durumlarda eleştirilmezmiş. Ne yapacağız teşekkür edip tebrik mi edeceğiz?

“Hükümet hiç mi sorumlu değil?”

“Ülkenin başkentinde 5 ay içerisinde 3 büyük patlama gerçekleşti AKP’yi bundan dolayı kutluyoruz mu diyeceğiz, ne diyeceğiz? Tek bir uyarımızı dikkate almayan, muhalefet ile ortaklaşma çağrılarına kapılarını kapatan 14 yıldır bildiğini okuyup içeride ve dışarıda sadece savaş, sindirme politikaları ile sonuç alacağım diyen ülkede muazzam bir kutuplaşma, kamplaşma yaratan hükümet hiç mi sorumlu değil?

“Bir defa da siz hesap verin”

“Bir defa da siz hesap verin Allah aşkına siz hesap verin mahcup olalım. Yeter artık.  O kadar övünürsünüz yol… yaptık. Ülkede olumsuz bir şey olur çıkıp özür dilemezseniz. Sorumluluk bizde erdemini göstermezseniz. Günah keçisi biz oluyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER