CHP'li Baydar: “5 Ayda 175 Kişi Ölürken MİT'in Daha Önemli Ne İşi Vardı?“

CHP Aydın Milletvekili Baydar, Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, beş ayda üç patlama yaşanırken, MİT’in başka hangi daha önemli işlerin peşinde olduğunu sordu.

CHP'li Baydar: “5 Ayda 175 Kişi Ölürken MİT'in Daha Önemli Ne İşi Vardı?“

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Ankara Kızılay’da düzenlenen ve 37 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

“Ankara’nın göbeğinde beş ay içinde üç büyük patlama yaşanırken, MİT başka hangi daha önemli işlerin peşindedir ki, bu patlamaların önlenmesi hususunda hiçbir varlık gösterememiştir?” diye soran Baydar, şu noktalara dikkat çekti:

‘Beş ayda 175 insan öldürüldü’

“10 Ekim 2015’te düzenlenen ‘Barış Mitingi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda 109 kişi öldürüldü.

“17 Şubat 2016 tarihinde, sivil ve askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlenen saldırıda ise 29 kişi hayatını kaybetti.

“13 Mart 2016 günü akşam saatlerinde Ankara Güven Park yakınlarındaki otobüs duraklarına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda ise 37 insanımız yaşamını yitirdi.

“Son beş ay içinde gerçekleştirilen bu saldırılar sonucunda toplam 175 insan hayattan koparılmış ve onlarcası sakat kalmak suretiyle, yüzlerce yurttaşımız yaralanmıştır.

“13 Mart tarihinde Güven Park yakınındaki otobüs duraklarında gerçekleştirilen patlamadan iki gün önce, ABD Büyükelçiliği saldırı gerçekleştirileceğini vatandaşlarına bildirdi.

“Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu bilinen TÜRGEV’in de sosyal medya aracılığıyla çalışanlarını ve öğrencilerini patlama olacağı konusunda uyardığı anlaşılmaktadır.”

Sorular

Baydar, Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

* Ankara’nın göbeğinde beş ay içinde üç büyük patlama yaşanırken, Milli İstihbarat Teşkilatı başka hangi daha önemli işlerin peşindedir ki, bu patlamaların önlenmesi hususunda hiçbir varlık gösterememiştir?

* Hükümetiniz, ABD Büyükelçiliği’ni patlama olacağı hususunda bilgilendirmesine rağmen, kendi yurttaşlarını bilgilendirme ihtiyacı neden duymamıştır?

* TÜRGEV patlama olacağı bilgisini nereden ve nasıl temin etmiştir?

* Patlama olacağı bilgisi, resmi birimlerce mi Bilal Erdoğan’a ait olan TÜRGEV’e iletilmiştir?

* Şayet öyleyse; ilgili resmi kurumlarca TÜRGEV ile paylaşılan bu bilgi, neden halkımızdan gizlenmiştir?

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER