Artvin'de Bilirkişi Heyetine İnsan Zincirli Protesto

Artvinliler, Cerattepe'de planlanan madencilik faaliyetleri için dün Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyetinin geldiği bölgede insan zinciri oluşturdu.

Artvin'de Bilirkişi Heyetine İnsan Zincirli Protesto
Artvinliler, Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetleri için dün Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyetinin geldiği bölgede insan zinciri oluşturdu.


Bilirkişi heyetinin araçları, Artvinlilerin oluşturduğu insan zincirinin arasından geçti. Halk, “Artvin'de madene hayır” yazılı boyun atkılarını da açıp heyeti sessiz bir protestoyla karşıladı.

Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde 751 gerçek ve tüzel kişinin müdahil olduğu 61 avukatın öncülüğündeki ÇED iptal davası kapsamındaki Cerattepe maden sahasındaki inceleme akşam saatlerinde tamamlandı.

Dünyanın en zengin bitki örtülerinden birine sahip Cerattepe, Kafkasör Yaylası ve Genya Dağı'nda halk yıllardır yapılmak istenen altın, bakır, çinko, gümüş madenciliğine karşı halk 20 yıldır mücadele ediyor.

Şirket mahkemenin ÇED raporunu iptal kararına rağmen bir kez daha ÇED olumlu kararı aldı. 751 kişinin imzasıyla bu rapora karşı da dava açıldı. 21 Ocak 2015’ten beri bölgede halk nöbet tutuyor.

17 Şubat’ta ve ilerleyen günlerde güvenlik güçleri sahaya girmek istedi, direnen halka saldırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cerattepe’den bir heyetle görüşerek maden çalışmasının mahkeme süreci sonuçlanan kadar durdurulduğunu belirtti.

Cengiz Holding Akkuyu nükleer santrali, 3 havalimanı, Ilısu Barajı gibi birçok tartışmalı projenin ortaklarından. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER