KCK Eş Başkanı Cemil Bayık: 'Artık Savaş Her Yerde Olacak'

Ankara’da 37 kişinin öldürüldüğü bombalı saldırıdan dört gün önce Times muhabiri Loyd’a konuşan Bayık, artık savaşı her yerde sürdüreceklerini söyledi.

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık: 'Artık Savaş Her Yerde Olacak'

KCK Yürütme Kurulu Eş Başkanı Cemil Bayık, hedeflerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) çöküşü olduğunu söyledi.

Ankara’da 37 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıdan dört gün önce Times muhabiri Anthony Loyd'un sorularını yanıtlayan Cemil Bayık, gelinen noktada bir ölüm kalım mücadelesi verdiklerini belirterek "Erdoğan bizi yenerse, Türkiye'de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir" dedi.

Bayık’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Erdoğan devrilmedikçe Türkiye’de demokrasi olmaz”

“Erdoğan ve AKP devrilmedikçe, Türkiye asla demokratik bir ülke olamaz.

“Türkler, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Kürt kentlerinde mümkün mertebe her şeyi yağmalayıp yaktılar. Bu nedenle halkımız intikam hisleriyle dolu.

“Gerillalarımıza, onlara yapılanların intikamını almaları çağrısında bulunuyor. Bu, halk mücadelesinde yeni bir dönemdir.

“Gerillaya verilecek her emir meşru”

"Kısa bir süre öncesine dek Türk ordusu ile savaş sadece dağlardaydı. Daha sonra kasabalara ve kentlere de taştı. Artık her yerde olacak.

"Mücadelenin bu aşamasında, gerillalarımıza yerine getirmeleri yönünde verilecek her emir, meşru olacaktır."  / BİANET

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER