ABD'de Omicron 'rekoru': Günlük vaka sayısı 1 milyonu geçti

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, ABD'de son bir günde 1 milyon üzerinde yeni Covid vakası tespit edildi. Bu, bir ülkenin pandeminin başından bu yana raporladığı en yüksek sayı.

ABD'de Omicron 'rekoru': Günlük vaka sayısı 1 milyonu geçti

Omicron varyantının hızla yayıldığı ABD'de, pandeminin başından bu yana bir ülkede günlük olarak kayıtlara geçen en yüksek vaka sayısı tespit edildi. Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, ABD'de dün 1 milyon 82 bin 549 yeni vaka raporlandı.

Bu sayı, ülkede dört gün önce 590 binle kaydedilen rekorun neredeyse iki katına tekabül ediyor. 590 bin vaka da, bir önceki haftanın ortalamasının iki katıydı. Her 100 bin kişide en yüksek vaka sayısına sahne olan eyaletler ise Maryland, Alabama, Delaware, New Jersey ve Ohio.

Öte yandan, birçok Amerikalının evde yapılan hızlı testlerden faydalanması nedeniyle, gerçek sayının son rekordan da yüksek olabileceği düşünülüyor.

Son 'rekor'la birlikte, ABD'de pandeminin başından bu yana kayıtlara geçen toplam vaka sayısı 56 milyon 189 bin 547'ye yükseldi. Ülkedeki ölü sayısı ise 827 bin 748.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER