ABD doğruladı: Üst düzey IŞİD yöneticisi öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen operasyonda 'Orta Doğu ve Avrupa'da terör saldırıları planlamaktan' sorumlu tutulan El-Hacı Ali'nin öldürüldüğünü duyurdu.

ABD doğruladı: Üst düzey IŞİD yöneticisi öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden Abdulhadi Mahmud El-Hacı Ali’yi öldürdüklerini doğruladı.

Sosyal medya hesabından dün (17 Nisan) akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yapan CENTCOM, "Bugün sabah saatlerinde, ABD Merkez Kuvvetlere bağlı güçler, Orta Doğu ve Avrupa'da terör saldırıları planlamakla sorumlu olan IŞİD yöneticisi ve operasyon planlayıcısı olan Abdulhadi Mahmud El-Hacı Ali'yi öldürdü" ifadelerini kullandı.

'SADECE ABD GÜÇLERİNİN KATILDIĞI BİR OPERASYON'

Operasyonun 'sadece ABD güçlerince helikopter baskını ile gerçekleştirildiği' ifade edilirken, bu saldırının 'IŞİD'in yabancı ülke yetkililerini kaçırma komplolarına ilişkin elde edilen istihbaratın değerlendirmesinin ardından' yapıldığı belirtildi.

CENTCOM, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen helikopter destekli bir operasyonda, IŞİD'in Suriye’de ve Avrupa’da saldırılarını planlayan üst düzey bir isminin hedef alındığı belirtilmiş, muhtemelen öldüğü kaydedilen kişinin kim olduğuyla ilgili bilgi paylaşılmamıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER