ABD: IŞİD liderinin yardımcısı öldürüldü

ABD, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin yardımcısı Fadıl Ahmed el Hayali’nin Irak’ta düzenlenen hava saldırısında öldüğünü açıkladı.

ABD: IŞİD liderinin yardımcısı öldürüldü

ABD, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin yardımcısı Fadıl Ahmed el Hayali’nin Amerikan uçaklarının Irak’ın Musul kentidne düzenlediği hava saldırısında öldüğünü açıkladı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, Hacı Mutaz’ın ölümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Hacı Mutaz olarak da bilinen Fadıl Ahmet el-Hayali’nin, 18 Ağustos’ta Irak’ın Musul kentinde yapılan hava saldırısıyla öldürüldüğü belirtildi.

Hayali’nin yanında IŞİD’in medya operatörü Abu Abdullah’ın da bulunduğunu belirten Price, büyük çaptaki silahlar, patlayıcılar, araçlar ve örgüt elemanlarının Irak ve Suriye’de yer değiştirmesini koordine eden Hayali’nin, IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin kıdemli yardımcısı olduğunu belirtti.

Price, Hayali’nin öldürülmesinin IŞİD’in operasyonlarına olumsuz etki yaratacağını ifade etti.

Açıklamada, El Hayali’nin Haziran 2014’te Musul’a düzenlenen saldırı dahil bir çok operasyonda önemli rol oynadığı ifade edildi.

ABD, Hacı Mutaz adıyla da bilinen El Hayali’nin örgütün iki numaralı ismi olduğu belirtiliyor.

IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin, bu yıl Mart ayında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği başka bir saldırıda ağır yaralandığı açıklanmıştı.

Geçen ay da örgütün üst düzey isimlerinden biri Suriye’de öldürülmüştü.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER