ABD, NATO zirvesi öncesi de yineledi: PYD terörist örgüt değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “NATO Zirvesi’nde YPG ve PYD’nin terör örgütü olduğunu anlatacağım” şeklindeki ifadesi sorulan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, YPG ve PYD’ye yönelik bakış açılarının değişmediğini söyledi. Kirby, NATO Zirvesi öncesi de, “PYD’yi terörist örgüt olarak görmüyoruz” dedi.

ABD, NATO zirvesi öncesi de yineledi: PYD terörist örgüt değil

Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen NATO zirvesine katılmak için yurtdışında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, YPG ve PYD’nin IŞİD’den farkı olmadığı sözlerine karşın ABD’den bir kez daha “Onları terörist örgüt olarak görmüyoruz” açıklaması geldi.

Başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, “Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de katılacağı NATO zirvesine Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da gidiyor. Erdoğan, temel amaçlarından birinin zirveye katılan liderlere YPG ve PYD’nin, PKK ya da IŞİD gibi terör örgütlerinden biri olduğunu anlatmak olduğunu söyledi. Buna yaklaşımınız nedir?” şeklindeki soru üzerine konuyla ilgili konuştu.

“Varşova’da yapılacak görüşmelerin önüne geçmek istemiyorum” diyen Kirby,  “Biz PKK’yi terörist örgüt olarak görmeyi sürdürüyoruz. YPG ve PYD ile görüşlerimizde bir değişiklik yok. Onları terörist örgüt olarak görmüyoruz” dedi.

Kirby ayrıca, PKK’ye şiddet eylemlerine son verme ve müzakerelere geri dönme çağrılarının da devam ettiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER