ABD savaş uçakları Hewler'den de kalkış yapacak

Amerikan Savunma Bakanlığı, ABD’nin yeni planı çerçevesinde savaş uçaklarının bir kısmını Hewler’de konumlandırmaya başlayacağı ve buradan da kalkış yapacağını bilirdi.

ABD savaş uçakları Hewler'den de kalkış yapacak
Amerikan Savunma Bakanlığı, ABD’nin yeni planı çerçevesinde savaş uçaklarının bir kısmını Hewler’de konumlandırmaya başlayacağı ve buradan da kalkış yapacağını bilirdi.


ABD Başkanı Barak Obama’nın Irak’taki hava saldırılarını daha da genişletecekleri açıklaması ardından ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü John Kirby’ye göre Pentagon Irak güvenlik güçlerine “daha saldırgan bir hava desteği” vermek istiyor.

Sözcü, 8 Ağustos’ta başlatılan hava saldırılarının yoğunlaştırılması kapsamında ABD’nin uçaklarının bazıların Hewler’den kaldıracağını söyledi.

Fransız basın ajansı AFP’ye konuşan bir başka Pentagon yetkilisi, Hewler’den kalkacak olan savaş uçaklarının havada kalma süresi daha az olan uçaklardan oluşacağını söyledi.

ABD, 8 Ağustos’tan bu yana Irak’ta IŞİD’e karşı 150’yi aşkın hava saldırısı düzenlediklerini söylüyor. Bu saldırıların çoğunluğunun Hewler’in 130 km batısındaki stratejik Musul barajını korumaya yönelik saldırılar olduğu ifade edildi.

Obama’nın hava saldırılarının yoğunlaştırılmasına paralel olarak 475 askeri danışmanı daha Irak’a göndereceği bildirildi. Kirby, bunların hafta içerisinde bölgeye ulaşacağını söylerken, bu askerlerin savaşa katılmasının sözkonusu olmayacağını belirtti.

Pentagon sözcüsüne göre gönderilecek 475 askerden, 125’i Hewler üzeri yürütülecek hava misyonları için konumlandırılacak.  Bu yeni askerlerle birlikte ABD’nin Irak’taki askeri varlığı 1.600’e çıkacak. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER