ABD, Türkiye'den 2 şirketi yaptırım listesine aldı

ABD, İran Devrim Muhafızları'na para aktardıkları iddiasıyla bazı kişi ve şirketlere yaptırım uygulama kararı aldı. Listede Türkiye'den Atlas Döviz ve Ansar Döviz şirketleri de bulunuyor.

ABD, Türkiye'den 2 şirketi yaptırım listesine aldı
ABD Maliye Bakanlığı, aralarında Türkiye’deki bazı şirket ve kişilerin de olduğu bir dizi kurum ve kişileri, İran Devrim Muhafızları’na para aktardıkları gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı aldı. Türkiye, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bazı kişi ve şirketler dolaylı yaptırım listesine alındı.


Amerika’nın Sesi’nde yer alan haber göre,
 ABD Maliye Bakanlığı listeye alınan şirket ve kişilerin İran Devrim Muhafızları’na milyarlarca Euro para aktardığı öne sürdü. Bu 3 ülkede bulunan ve İran Devrim Muhafızları ve İran Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler ve Lojistik ile bağlantılı olan paravan şirketler dahil olmak üzere 25 kişi ve kurumun kara listeye alındığı belirtildi.

Yaptırım listesinde Türkiye’de Kapalı Çarşı’da bulunan Atlas Döviz ve Ansar Döviz şirketiyle bağlantılı İran vatandaşı Ali Shams Mulavi ve yine Ansar Döviz şirketiyle bağlantılı Türk vatandaşı Süleyman Sakan bulunuyor.

ABD Maliye Bakanı Steve Mnuchin “İran, Türkiye ve BAE’de bulunan geniş bir paravan şirket ağı ve kişileri, İran rejiminin gizli şekilde bir milyar doları aşkın parayı transfer etmek için kullandığı tezgahı bozmak için hedef alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mnuchin, “İran Devrim Muhafızları’nın İran hükümetine terörün finanse edilmesi ve Orta Doğu’nun istikrarsızlaştırılması konusunda yardım etmek için yaptırımları delmeye devam ettiğini” savundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER