ABD'de en yetkili isimden '100 ila 200 bin ölü' tahmini

ABD'de korona virüsüyle mücadelede en yetkili isimlerden biri sayılan Dr. Anthony Fauci, ülkedeki salgında gelinen noktayı değerlendirdi. Fauci, milyonlarca vaka ve '100 ila 200 bin ölüm' tahmininde bulundu.

ABD'de en yetkili isimden '100 ila 200 bin ölü' tahmini

Korona virüsü salgınında vaka sayısının ve ölümlerin bu hafta katlanmasının beklendiği ABD’de, en yetkili isimlerden birinden karanlık bir tahmin geldi. ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüsü salgınına karşı kurduğu görev gücünün en yetkin isimlerinden Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci, ülkedeki ölü sayısının 100 bin ila 200 bin arasında olacağını söyledi.

CNN televizyonuna konuşan Fauci, ülkede milyonlarca vaka görüleceğini belirterek, ölü sayılarının 100 bin ila 200 bin arasında olacağını belirtti. Bununla birlikte, kesin bir tahminde bulunmanın zor olduğunu ve insanları yanlış yönlendirmek istemediğini vurgulayan Fauci, salgının ‘çok hareketli bir hedef olduğu’ yorumu yaptı.

BİR GÜNDE 480 KİŞİ ÖLDÜ

ABD’de son açıklanan verilere göre, yeni tip korona virüsünden dolayı ölenlerin sayısı 24 saatte 480 artarak 2 bin 191’e yükselmiş durumda.

NEW YORK’TA 1 HAFTALIK MALZEME KALDI

Ülkedeki salgınının şu an için merkez üssü sayılan New York’taysa alarm var. Kentin Belediye Başkanı Bill de Blasio, ellerinde sadece bir haftalık kritik tıbbi teçhizat kaldığını açıkladı. “New York kentinde savaş ortamı var” diyen Bill de Blasio, solunum cihazları dahil, kritik önem taşıyan tıbbi teçhizatın önümüzdeki pazar günü tükeneceğini söyledi.

ABD’nin tamamındaki toplam vaka sayısının üçte birinin, New York eyaletinde görüldüğü belirtiliyor. Eyalette şu ana dek 52 bin kişide virüs tespit edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER