ABD'de polise saldırı: 5 polis öldü, 6'sı yaralandı

Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde siyahların polis tarafından öldürülmesinin protesto edilmesi sırasında polise saldırı düzenlendi. Dallas kentindeki silahlı saldırıda 5 polis hayatını kaybetti, 6 polis de yaralandı.

ABD'de polise saldırı: 5 polis öldü, 6'sı yaralandı

ABD’nin Minnesota eyaletinde Philando Castile adlı siyah bir kişi arabasının içindeyken polis tarafından vurulmuş, Castile’ın kız arkadaşı, Castile’in vurulması ardından olanları Facebook’ta canlı yayınlamıştı.

Salı günü de Louisiana’nın başkenti Baton Rouge’da Alton Sterling adlı bir siyah adam polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Bu ölümlere karşı Dallas kentinde siyahların düzenlediği protesto yürüyüşü esnasında ise keskin nişancı ateşi açıldı. Saldırıda 5 polis hayatını kaybetti, 6 polis de yaralandı.

Dallas kentindeki Belo Garden Park’ta meydana gelen olayın ardından daha önce polis tarafından fotoğrafı paylaşılan kamuflajlı, silahlı bir kişi teslim olurken, Dallas SWAT ekibiyle silahlı çatışmaya giren bir başka şüpheli de gözaltına alındı.

Öte yandan zanlıların bulunduğu yere yakın noktada şüpheli paketin tespit edilmesi üzerine bölge bomba imha ekiplerince güvenlik çemberine alındı.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2016, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER