ABD'de vaka sayısı 500 bini aştı

Hızla artan vaka sayısıyla virüsten en çok etkilenen ülke olan ABD'de yarım milyon kişi enfekte oldu. Her eyalete sıçrayan virüs nedeniyle ölü sayısı 18 bin 761'e çıktı.

ABD'de vaka sayısı 500 bini aştı
Korona virüsü salgınından en fazla etkilenen ülke olan ABD’de vaka sayısı 503 bin 177’ye, korona virüs kaynaklı ölümlerin sayısı ise 18 bin 761’e yükseldi. Bir günde 2 binden fazla ölümün kaydedildiği ilk ülke olan ABD’de cuma günü, 35 bin 551 yeni vaka tespit edildi ve 2 bin 74 kişi öldü. 50 eyaletin hepsine yayılan salgında, yalnızca Wyoming’de virüs kaynaklı ölüm gerçekleşmedi.

Yetkililer, ABD’deki ölü sayısının bu hafta ‘zirve yapacağını’ ancak daha sonra düşüşe geçeceğini söyledi. 12 Nisan Pazar günü Paskalya’nın kutlanacağı ABD’de, korona virüsüyle mücadelede en yetkili isimlerden biri sayılan Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, “Geri çekilmemeliyiz” dedi.

ABD’DEN İTALYA’YA YARDIM

ABD Başkanı Donald Trump, İtalya’ya tıbbi, malzeme ve insanı yardım göndermeye hazırlanıyor. Trump’ın, üst düzey hükümet yetkililerine yaptığı açıklamada, ABD askeri personelinin İtalya’da sahra hastanelerinin kurulmasına yardımcı olacağı ve malzemelerin sevkiyatını sağlayacağı belirtildi. Trump aynı zamanda, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’tan ABD’li tedarikçileri, İtalyan yetkililerin istediği malzemeleri satmaları için teşvik etmesini istedi.

Trump, şu ifadeleri kullandı: “En yakın ve en eski müttefiklerimizden biri olan İtalya’yı Covid-19 salgını tahrip ediyor. Virüs, İtalyan sağlık sistemi çöküşün eşiğine getiriyor ve İtalyan ekonomisini geriletiyor.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER