ABD'den 'kayyum' tepkisi: Endişe verici yaptırımların son halkası

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Zaman gazetesine kayyum atanmasını “Türk hükümetinin son zamanlarda kendisine muhalif olan medyaya karşı gerçekleştirdiği endişe verici hukuksal yaptırımların son halkası” sözleriyle değerlendirdi.

ABD'den 'kayyum' tepkisi: Endişe verici yaptırımların son halkası

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Zaman gazetesini de bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik Şirketi’ne kayyum atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, “Bu olayı, Türkiye hükümetinin son zamanlarda kendisine muhalif olan medyaya karşı gerçekleştirdiği endişe verici hukuksal yaptırımların son halkası olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kirby, “Zaman Gazetesinin kayyuma devrildiği haberlerini gördük. Bu, hükümetin yargı eli ile hükümeti eleştiren medyayı hedeflemesinin en son ve rahatsız ciddi gelişmesi olarak görüyoruz. Koza ve İpek medya grubunun kayyum tarafından atanmasından sonra kapatılması sabahında ve farklı gruplara bağlı gazetecilere açılan hakaret davaları ile ışığında, Türkiye’den adil yargıya, hukuk karşısında eşitliğe tam bir saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Türkiye’yi evrensel, demokratik değerlere uymaya çağıran Kirby, “Türk hükümetinden yeniden evrensel demokratik değerlere, Türkiye Anayasası’nda da yer aldığı gibi uymasını istiyoruz.” dedi.

Kibry, gazetecilere dile getirdiği endişelerin Ankara’ya da iletildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER