AB'den Türkiye'ye: Derhal bırakın

Avrupa Komisyonu'ndan Türkiye'ye çağrı: Tutuklanan insan hakları savunucularının, gazetecilerin ve muhalefet üyelerinin derhal serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz.

AB'den Türkiye'ye: Derhal bırakın
Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan altı insan hakları savunucusu konusundan Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye yeni bir çağrı geldi. Birliğin yürütme kurumu olan Avrupa Komisyonu’nun Sözcüsü Margaritis Schinas, Türkiye’de insan hakları savunucularının, gazetecilerin ve muhalefet üyelerinin tutuklanmasının ‘endişe verici’ olduğunu söyledi; “Bu insanların derhal serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz” dedi.


Schinas, Türkiye’ye yaptırım olarak AB fonlarının durdurulup durdurulmayacağına ilişkin bir soruya ise fonlama konularında 28 AB üyesinin oybirliğinin gerektiğini hatırlattı.

Schinas’ın açıklaması, Almanya vatandaşı olan insan hakları savunucusu Peter Steudnter’ın da aralarında bulunduğu altı insan hakları savunucusunun tutuklanması üzerine Almanya’nın Türkiye’ye bir dizi önlem açıkladığı sırada geldi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER