ABD'li komutan Müslümanlardan özür diledi

ABD'nin Afganistan'da, bir köpek ile Kuran'dan ayetler içeren Taliban bayrağını biraraya getiren broşürler dağıtması tepki çekti. ABD'li komutam Linder özür diledi.

ABD'li komutan Müslümanlardan özür diledi
ABD, Afganistan’da Taliban’a karşı yerel halktan işbirliği talep ederken İslam’a hakaret eden broşürler için özür diledi. ABD’li General James Linder, ‘Müslümanlar ve İslam dinini son derece rahatsız edici’ diye nitelediği broşür için ‘içtenlikle özür dilediğini’ açıkladı.


Söz konusu broşürler Kabil’in kuzeyindeki Parvan vilayetinde, yerel halktan Taliban’a karşı güvenlik güçleriyle işbirliği talep etmek için pazartesi günü havadan atıldı. Ancak broşürlerde, üzerinde İslam ayetlerinin bulunduğu Taliban bayrağı beyaz bir köpek tarafından taşınıyordu.

Yerel halkın köpek ile İslam ayetlerinin biraraya getirilmesinden çok rahatsız olduğunu söyleyen Parvan Vali Yardımcısı Şah Vali Şahid, “Halk, bu işin arkasındaki kişilerin adalet önüne çıkarılmasını istiyor” dedi. Şahid, protesto gösterileri düzenlenmesi beklediklerini de ekledi. Taliban da, broşürlerin ‘Amerikalıların İslam nefretini gösterdiği’ yönünde bir açıklama yaptı.

ABD’li General James Linder ise tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı. Yazılı açıklamasında “Broşürlerin tasarımında, hem Müslümanlar hem de İslam dini açısından son derece rahatsız edici bir görsele yanlışlıkla yer verildi” diyen Linder, “Bu hata için içtenlikle özür diliyorum. İslam ve dünya çapındaki Müslüman ortaklarımıza derin saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Linder, broşürlerde niçin köpek kullanıldığının araştırılıp, sorumlulardan hesap sorulacağını da savundu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER