ABD'yle SDG'den 'yeni taktik' görüşmesi

ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'nin yardımcısı William Roebuck, Ayn İsa'da Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye Demokratik Konseyi ile görüştü. SDG'nin IŞİD'le topyekun savaştan terörle mücadele taktiklerine geçişi ele alındı.

ABD'yle SDG'den 'yeni taktik' görüşmesi
Suriye’den çekilme kararını şu an için askıya almış görünen ABD, ülkenin kuzeyini kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile IŞİD sonrası dönemi planlamaya devam ediyor. ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey’nin yardımcısı William Roebuck, Ayn İsa’da SDG ve Suriye Demokratik Konseyi (SDK) temsilcileri ile biraraya geldi. Görüşmede, IŞİD’le topyekûn savaştan terörle mücadele yöntemine stratejik geçiş ele alındı.

Roebuck, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kilit mesele, SDG’ye ve SDK’ya güvenlik meselesinde, özellikle de IŞİD’e karşı askeri operasyonlara odaklanmak yerine terörle mücadeleye odaklanmaya geçişte yardım etmek” diye konuştu. Amerikalı temsilci, Suriye’deki ABD Güçlerinin ‘SDG ve otonom yönetimle ilişkilerini güçlendirmek istediğini’ söyledi.

‘TEMEL HİZMETLERİ DE ELE ALDIK’

Roebuck, görüşmede güvenliğin güçlendirilmesi ve halka temel hizmetlerin ulaştırılmasının öneminin de ele alındığını ekledi. Suriye’nin kuzeyinde altyapı IŞİD’le savaştan büyük hasar görmüşken, bir süredir özellikle Deyrül Zor vilayetindeki Arap nüfusun SDG’ye karşı protestolar düzenlediği haberleri geliyordu. Suriyeli Kürtler, Beşar Esad yönetimini Arapları kendilerine karşı kışkırtmakla suçlamış, mayıs ayında Arap aşiretlerle ilişkileri düzeltmeyi amaçlayan bir toplantı yapılmıştı.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER